Interval

Interval – 42: Festival, Koncertni, Rock

Grounded 2019 ... koncerti ... NEA s prvencem Ovakvi kao mi

nea indija _ foto_WoodRS
NEA na 20. festivalu Scena fest v Inđiji v Srbiji
foto: WoodRS

Festival:  3. festival Grounded 2019 v Ljubljani
Grounded je festival elektronske glasbe, kritične misli in aktivizma, ki aktualna družbena vprašanja naslavlja s povezovanjem navidez nezdružljivega: deinstitucionalizirane teoretske razprave, povsakdanjenja družbenega aktivizma ter progresivne klubske elektronske kulture. Tema letošnjega festivala je Avtomatizacija in oblast.
Od četrtka, 14. novembra, do sobote, 16. novembra bo 3. festival Grounded na različnih prizoriščih v Ljubljani poleg okroglih miz, predavanj in pomenkov ponudil še vrsto nastopov domačih in tujih ustvarjalcev elektronske glasbe.

Koncertni Interval: izbor dogodkov od nedelje do nedelje

Interval Rocka: punk rock skupina NEA s prvencem Ovakvi kao mi
Mariborska punk rock skupina NEA deluje od leta 2016. Njeni člani so: Said Bešlagić – kitara, Bojan Tomažič – bas in vokal, Andrej Kustec – bobni, Eva Tomažič – back vokal.
Izkušeni glasbeniki, ki so delovali v različnih bendih (Butli, CZD, Rukola, Onslow…), so v zasedbi NEA odigrali vrsto koncertov na različnih domačih in tujih odrih. Med njimi je bil tudi nastop na 20. festivalu Scena fest v Inđiji v Srbiji.
Posneli so prvenec Ovakvi kao mi – Takšni kot mi in ga 31. oktobra z gosti koncertno predstavili v KGB-ju v Mariboru.
Album Ovakvi kao mi je izbor uglasbene poezije prijateljev iz različnih mest. Začelo se je v Beogradu, kjer je Neo slišal Miča, nadaljevalo v Sarajevu, Mostarju, Počitelju, kjer je Dino postal del benda. Od takrat so Mićo Jakšić iz Beograda, Dino Porović, Tamara Čapelj in Ratko Orozović iz Sarajeva, Dijana Uherek Stevanović iz Subotice, Valerio Orlić in Gordana Casanegra z Reke, Željko Perović iz Maribora, Predrag Jakšić iz Stare Pazove, Žarko Jovanovski iz Zagreba, Borće Panov iz Skopja, Anes Oručević iz Mostarja in Jovica Ilić iz Radoviša redno na odru s člani benda NEA. Od takrat pojejo iz zvočnikov njihove besede in govori jih glasba benda NEA.
Naslednji koncertni predstavitvi albuma, ki so ga izdali NEAstik (Maribor, Ku-KUklub (Maribor) in Arte (Beograda) bosta: v soboto, 23. novembra, v sklopu koncertov Punk Rock Koridor v dvorani Gustaf Pekarne v Mariboru in v začetku decembra v Beogradu.