Interval

Interval – 41: Premierni & Koncertni & Kreativni

Dežurni krivci s premiero skladbe Veliki mislec s prihajajočega albuma Narobe svet .. koncerti ... Blu.Sine z novim albumom 10

Premierni Interval: ekskluzivna predstavitev skladbe Veliki mislec s prihajajočega petega albuma Narobe svet prleške rockerske skupine Dežurni krivci.

Dežurni krivci

foto: Dežurni krivci

Dežurni krivci (Leon– vokal & kitara, Marko – solo kitara, Tomas – bas in Igor – bobni) iz Sv. Jurija ob Ščavnici delujejo od novembra 1996. Septembra 2000 so jih izbrali za nastop na dvajsetem jubilejnem Novem rocku 2000. Od takrat so odigrali številne koncerte tako v klubih kot na festivalih v Sloveniji, na Hrvaškem in v Avstriji. Dežurni krivci pravijo, da jim prav koncerti dajejo energijo in navdih za nadaljnje ustvarjanje.
Izdali so štiri studijske albume (Nikogaršnje mesto – daleč od ljubezni, 2001; Kakor človek, 2003; Strup, 2007; Fakti, 2013) in album Dežurni krivci – Izštekani z živimi posnetki iz oddaje Izštekani na Valu 202. Albume so podprli z več videospoti, hkrati s četrtim Fakti pa je izšla istoimenska zbirka pesmi.
Novi album je napovedal single Zadnji vlak. Videospot Zadnji vlak, ki je izšel 17. maja, pa so Dežurnim krivcem ustvarili dijaki Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer pri predmetu fotografija in film.
Tudi novi, peti studijski album so Dežurni krivci – tako kot tretjega in četrtega – posneli v sodelovanju z avstrijskim producentom Hannesom Jaecklom. Besedila novih pesmi tematsko ne odstopajo veliko od prejšnjih albumov, od kritike družbe, anomalij v kolektivnem mišljenju, osebnega odnosa posameznika do teh anomalij, najdejo pa se tudi teme subjektivnega dojemanja nasploh življenja in družbenih odnosov.
Album Narobe svet bodo Dežurni krivci izdali v dveh različicah: na vinilu pri založbi God Bless This Mess Records in v razširjeni inačici na spletnih platformah. 29. novembra 2019 – na dan izida – bo koncertna premiera v klubu Jama v Svetem Juriju ob Ščavnici. 7. decembra pa bodo Narobe svet koncertno predstavili v Kinu Šiška v Ljubljani.

Koncertni Interval: izbor dogodkov od nedelje do nedelje.

Kreativni Interval: slovenska predstavnica trip hopa – ljubljanska skupina Blu.Sine z drugim albumom z naslovom 10
Skupina Blu.Sine, ki deluje od leta 2009, ustvarja avtorsko glasbo s slovenskimi besedili v svojem značilnem temačnem in melanholičnem slogu, s katerim ustvarjalno združuje elemente trip hopa, filmske glasbe, dark popa in alternative. Leta 2014 so na prvencu Can You Hear in Color? združili dvanajst avtorskih skladb in se predstavili s klubskimi koncerti po Sloveniji.

Blu.Sine so zvočne podobe o iskanju, izgubljanju, spoznavanju in sprejemanju, ujete nekje med večno jesensko melanholijo in temno, hladno sodobnostjo,” pravijo člani skupine Blu.Sine, ki od leta 2015 dalje deluje v zdajšnji zasedbi: Urška Bajec – vokal, Žiga Četrtič – klaviature, Žiga Kroflič – kitara, Bor Hodžič – bas in Darian Kocmur – bobni.

Oktobra letos so izdali svoj drugi album z naslovom 10, ki prinaša deset novih skladb z različnimi zgodbami in nov bolj suveren zvok. Albumje v fizični obliki izšel na CD in LP plošči, za digitalni prenos pa je na voljo na Bandcamp strani skupine, na iTunes, Google Play Music in drugih sorodnih platformah.
Samostojni koncert ob izdaji novega albuma člani skupine pripravljajo 30. novembra v klubu Gromka na Metelkovi v Ljubljani.