Ime meseca

Ime septembra je Mihael Tomše

Občinski redar v Piranu, ki je iz goreče hiše rešil dečka

M.Tomše1
Mihael Tomše
foto: Osebni arhiv

Mihael Tomše, občinski redar v Piranu, ki je med intervencijo gašenja požara v starem mestnem jedru brez zaščite pred dimom stekel v gorečo hišo, našel pogrešanega 12-letnega dečka in ga rešil v zadnjem hipu.

“Deček je na srečo takoj odprl vrata, vendar je bil že v zelo slabem stanju. Hitro sem ga prijel za roko in upal, da bo lahko hodil do reševalcev. Dim ga je že preveč zdelal, zato sem ga moral vzeti v naročje in ga odnesti na prosto.”

Občinski redarji niso najbolj priljubljeni uslužbenci, vendar so izkušnje s strankami zelo različne. Mihael Tomše pravi, da naj tisti, ki parkirajo na mestu za invalide, tudi vzamejo njihovo invalidnost.

“Naše delo je nehvaležno. Krivdo za ta negativni prizvok ob besedi redar delno nosimo sami, delno pa jo nosi občina. Vedno se da storiti nekaj več.”

KANDIDATI SO BILI ŠE:

Tadej Pogačar, mladi kolesar, ki je že v prvi profesionalni sezoni na morda najbolj zahtevni etapi letošnje dirke po Španiji dosegel prvo etapno zmago.

Primož Roglič, zmagovalec dirke po Španiji, ki se je v zgodovino vpisal kot prvi Slovenec, ki je slavil na eni od preizkušenj Grad Toura.

Vesna Vidic Jeraj, ravnateljica najboljše kulturne šole leta 2019, osnovne šole Boštanj.

Tine Urnaut, kapetan slovenske odbojkarske reprezentance, ki je z izjemnimi predstavami na evropskem prvenstvu navduševala v Stožicah, v Parizu pa osvojila srebro.

Za poslano SMS-sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.