Hindi Zahra je maroško-francoska pevka, ki pripoveduje, da jo je oče vojak opolnomočil v tradicionalni družbi.

Hindi Zahra se je pri petnajstih letih z družino iz Maroka preselila v Francijo. V katoliški šoli jo je nuna spodbujala k petju, zato je začela pisati svoje skladbe in nastopati po klubih

“Ko sem očeta vprašala, zakaj lahko fantje počnejo, kar želijo, mi je odgovoril: če se želiš vesti kot fantje, se lahko. To je bilo zelo pomembno. Nikoli mi ni dejal, da se moram poročiti, slediti tradiciji ali religiji. Odprl mi je možnosti, da sem lahko udejalnila svoje sanje.” 

 

Zaradi njegove službe so se preselili v Pariz in jo vpisali v katoliško šolo. Tam jo je nuna spodbujala k petju, začela je ustvarjati. Med vrstniki pa ni bila ravno priljubljena, zato je veliko prostega časa preživela sama.

“Bila sem samotarka, kot najstnica sem hodila po pariških ulicah. Delala sem na podzemni železnici, v Louvru, v hotelu Ritz … Ko sem odšla od doma, pa sem tri mesece preživela tudi na ulici.”

 

Pevka pripoveduje o svojem otroštvu, selitvi in ustvarjanju. Pravi, da je počasnost v njeni krvi. “Vse počnem kot kamela. Premikajo se počasi, s sabo nosijo veliko teže, so vzdržljive. Grejo svojo pot.”

 

Uršula Zaletelj