Znanja o pravilnem oživljanju se vedno pogosteje širijo po družabnih omrežjih, prav tako tudi zavedanje, da je treba pristopiti in oživljati, ko človeku pred vami zastane srce. Zdravnik Gregor Prosen z mariborske urgence pojasnjuje, kako pomemben člen v verigi oživljanja so lahko tovrstna omrežja.

Znanja o pravilnem oživljanju se vedno pogosteje širijo po družabnih omrežjih, prav tako tudi zavedanje, da je treba pristopiti in oživljati, ko človeku pred vami zastane srce

Družabna omrežja so vse pomembnejša v našem življenju in lahko tudi v resnici rešijo življenje!  Znanja o pravilnem oživljanju se namreč širijo po njih, pa tudi samo zavedanje, da je treba pristopiti in oživljati, ko človeku pred vami zastane srce. Uporabljajo jih tudi zdravniki in drugi zdravstveni delavci ter preko omrežij splošno javnost osveščajo o različnih tematikah, povezanih z zdravjem.

“Na eni izmed naših šol urgence smo z nekaj deset ljudi, ki so objavljali vsake toliko, v dveh dneh uspeli pridobiti 9000 ogledov posameznih tvitov, kar se meni zdi neverjetno. Ampak to je moč informacij, ki lahko doseže splošno javnost, če je zapakirana na pravilen način.”Gregor Prosen, urgentni zdravnik iz Zdravstvenega doma Maribor

Pomembne vsebine s področja oživljanja najdete tudi pod ključniki : #SlovenijaOzivlja #WorldRestartAHeartDay

Čeprav so tovrstna omrežja uporabno orodje za učenje, pa je takrat, ko gre zares, pomembno predvsem znanje, ki smo ga  osvojili in  preizkusili s svojimi rokami Priložnost za to imate še nekaj dni, ko potekajo brezplačni tečaji oživljanja po vsej Sloveniji.  Danes ob 18.00 morda  ujamete še tistega  v Ljubljani, v petek pa v Radovljici, Novi vasi, Cerknici in v Novi Gorici, v soboto pa v Trbovljah, v Cerknici, v Radovljici in v Tolminu.

Seznam tečajev in predstavitev najdete tukaj

 

Jana Vidic