Ime tedna

Vsak ustvarjalec želi pustiti pečat

Ime tedna je Nande Korpnik, arhitekt, ki je za obsežnejši opus prejel platinasti svinčnik, ki ga podeljuje Zbornica za arhitekturo in prostor

Nande korpnik.v1
foto: Osebni arhiv

Arhitekt Nande Korpnik je za obsežnejši opus prejel platinasti svinčnik. Priznanje ob dnevu arhitektov za področje arhitekture, krajinske arhitekture ali prostorskega načrtovanja, podeljuje Zbornica za arhitekturo in prostor. Kot arhitekt je zaznamoval Velenje, Celje, Maribor in Ljubljano. 

“S svojim delom sem najbolj zaznamoval Velenje, ki je socialistično mesto in je v devetdesetih doživljalo krizo vrednot, prebivalci so čutili odpor do mesta. Jaz sem v njem zaznal umetniško vrednost in mu s svojim delovanjem povrnil samozavest.”

Nande Korpnik predava na mariborski fakulteti za arhitekturo in ob tem razmišlja: 

“Na ljubljanski fakulteti za arhitekturo prevladuje Plečnikova zapuščina razmerja med mojstrom in učencem, kjer je lahko študent tudi sedem let pri istem profesorju. Fakulteta v Mariboru je veliko bolj fleksibilna, imamo krajše seminarje in smo bolj mednarodno odprti. Fakulteti sta si konkurenčni, ampak se hkrati tudi dopolnjujeta.”

Rezultati

Loading ... Loading ...
Glasovali ste še za:

Neda Rusjan Bric, avtorica dramskih predlog, režiserka in igralka, prejemnica nagrade mira za leto 2019, ki jo za izjemne dosežke na področju literarnega ustvarjanja podeljuje ženski odbor Slovenskega centra Pen.

Marinka Štern, igralka, ki je za igralsko predanost, vrhunskost in unikatnost prejela Borštnikov prstan, najprestižnejše slovensko priznanje za gledališko igro in najvišje igralsko priznanje za življenjsko delo. 

Za poslani SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja. Ime tedna postane kandidat z najvišjim seštevkom glasov poslušalcev v eter, s SMS-i in deležem glasov na spletni strani (največ 10).