Vesna Vidic Jeraj je ravnateljica OŠ Boštanj, v kateri so za pester in širok nabor kulturnih dejavnosti za učence prejeli naziv najboljša kulturna šola leta 2019, najvišje priznanje JSKD na področju kulture za osnovne šole.

Ime tedna je Vesna Vidic Jeraj, ravnateljica OŠ Boštanj, v kateri so za pester in širok nabor kulturnih dejavnosti za učence, prejeli naziv najboljša kulturna šola leta 2019

Vesna Vidic Jeraj je ravnateljica OŠ Boštanj, v kateri so za pester in širok nabor kulturnih dejavnosti za učence prejeli naziv najboljša kulturna šola leta 2019, najvišje priznanje JSKD na področju kulture za osnovne šole.

“Najboljša kulturna šola pomeni, da se učenci vključujejo v obšolske dejavnosti, kot sta pevski zbor in lutkovna skupina, in sodelujejo v številnih likovnih in literarnih natečajih. Poudarek dajemo tudi na kulturo pozdravljanja in kulturo pri jedi.”

Šola redno sodeluje pri pripravi in organizaciji kulturnih dogodkov občine, krajevne skupnosti in tudi države. Je nosilka osrednje prireditve ob krajevnih in kulturnih praznikih, pred dvema letoma pa so bili nosilci kulturnega programa v predsedniški palači ob izbiri športnika leta. 

“Učencev ni težko spodbujati h kulturnemu udejstvovanju, mesto Boštanj namreč živi kulturo, velik poudarek je na zborovskem petju.”

Ob tem ravnateljica poudarja, da so za nagrado po večini zaslužni učitelji, ki namenjajo veliko svojih dodatnih ur za uspešno izvedbo kulturnih prireditev.

Izberite ime tedna

Rezultati

Glasovali ste še za

Andrej Zdravič, filmski avtor in komponist, prejemnik Badjurove nagrade za življenjsko delo. Do danes je posnel skoraj 40 avtorskih filmov in več videoinstalacij, s katerimi je med drugim Slovenijo zastopal na Expu in beneškem bienalu.

Andrej E. Skubic, pisatelj, prejemnik večernice, nagrade za najboljšo otroško ali mladinsko knjigo, ki je izšla v preteklem letu. Knjiga Babi nima več telefona, druga iz serije Trio Golaznikus, je zgodba o možnosti empatije med mladostniki.

 

Za poslani SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja. Ime tedna postane kandidat z najvišjim seštevkom glasov poslušalcev v eter, s SMS-i in deležem glasov na spletni strani (največ 10).

Val 202