Ime tedna

Če si dober, lahko v enaindvajsetih dneh dirke pokažeš vse svoje kvalitete

Ime tedna je Primož Roglič, prvi Slovenec, ki je dobil tritedensko kolesarsko dirko Grand Tour

roglic
epaselect epa07845436 Slovenian rider Primoz Roglic of Jumbo-Visma celebrates on the podium after winning the Vuelta a Espana cycling race, after the 21st and last stage of over 106.6km from Fuenlabrada to Madrid, Spain, 15 September 2019. EPA-EFE/JAVIER LIZON
foto: EPA

Primož Roglič je na letošnji dirki po Španiji dokazal, da je ta hip najboljši kolesar na svetu. Kljub dvema padcema na tritedenski preizkušnji je suvereno zmagal s konkretno razliko in se v zgodovino vpisal kot prvi Slovenec, ki je slavil zmago na eni od preizkušenj Grand Toura. Za popolno slovensko zmagoslavje v Madridu je s tretjim mestom poskrbel najboljši mladi kolesar Tadej Pogačar.

Da sva bila skupaj s Tadejem Pogačarjem, dva Slovenca skupaj na stopničkah, je res velik dosežek za slovensko kolesarstvo.

Rezultati

Loading ... Loading ...
Glasovali ste še za:
  • Taj Zavodnik, eden od mladih ambasadorjev gibanja Mladi za podnebno pravičnost, ki pri nas izvajajo proteste Petki za prihodnost, s katerimi opozarjajo na pomen zaščite človekovih pravic pred podnebno katastrofo. Slovenska veja Amnesty International jim je za njihova prizadevanja podelila priznanje ambasador vesti.
  • Aleš Gulič, kulturnik iz Trbovelj, kjer jim je uspelo prestaviti rušenje strojne tovarne in ohraniti stensko umetnino akademskega slikarja Maksa Kavčiča. Dobro ohranjeno praskanko v velikosti 3 x 6 metrov iz leta 1953, ki sploh ni bila evidentirana v registru kulturne dediščine, so prestavili v restavratorski center in jo tako rešili pred uničenjem.

Za poslani SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja. Ime tedna postane kandidat z najvišjim seštevkom glasov poslušalcev v eter, s SMS-i in deležem glasov na spletni strani (največ 10).