Mitja Gasparini se je letos reprezentanci priključil pozno in mu ni uspelo zgraditi zaupanja s selektorjem

Slovenska odbojkarska reprezentanca se je na domačem prvenstvu v Stožicah drugič v zgodovini uvrstila v polfinale evropskega prvenstva, pred štirimi leti je osvojila srebrno medaljo.

Jan Kozamernik: “Jaz vam ne morem povedati, kaj jaz čutim, meni bo odpadlo srce. Tako sem ponosen na to ekipo, prisežem!”

Slovenci so Ruse razorožili s svojim najmočnejšim orožjem, servisom. Dejan Vinčič: “Tudi ko so bili težki trenutki, smo vedeli, da se lahko zanesemo na servis.”

Jan Kozamernik je zmago poklonil svojim 12 let bolj izkušenim kolegom: “15 let so v reprezentanci, cela poletja žrtvujejo. Odpovedujejo se vsemu. Ne morem opisati. Kot zelo mlad sem prišel zraven, vidim, kaj se vsak dan vlaga v to, da se vse uredi, da damo vse od sebe na igrišču in zmagamo.”

Tine Urnaut o Mitji Gaspariniju v oddaji V sredo pred enim letom: “Nervira me, ker mu nikoli nič ne gre na živce. Vedno je vse v redu, vedno je vse super. V 15 letih se je dvakrat znerviral.”

Boštjan Reberšak: “Brez Gasparinija Slovenija ni prava Slovenija.”

Energije, ki jo Gasparini prinaša na igrišče, ni mogoče meriti s točkami. Predvsem pa je eden tistih, ki dobro ve, kaj hoče in kaj mu pripada.

“Če tako stojimo na igrišču, nam nihče ne more parirati. Če smo mi pravi, lahko pade kdor koli!”

Anja Hlača Ferjančič, Boštjan Reberšak