Lahko se zgodi, da bo eden izmed redkih športnikov iz drugega športa, ki bo v kolesarstvu uspel

Za slovenske kolesarje se je končala najuspešnejša tritedenska dirka. Na cestah po Španiji sta navduševala Primož Roglič in Tadej Pogačar, ki sta pretresla kolesarsko prizorišče. V dopoldanskih športnih minutah smo ponudili zanimivosti iz Španije in zbrali odzive po tretji tekmi slovenskih odbojkarjev na domačem evropskem prvenstvu.

Nekaj se očitno v slovenskem kolesarstvu dela pravilno, da lahko ne samo eden, kar dva slovenska asa spravljata v zadrego Kolumbijce, Špance, Italijane, Belgijce, Nizozemce, Francoze.

Primož Roglič: “Ni bil prav najbolj prijeten začetek s padcem, a nihče nikoli ne reče, da je prav lahko skozi tri tedne.”

To je bila prva slovenska zmaga na tritedenskih dirkah, prva takšna pa tudi za nizozemsko moštvo Jumbo Visma, ki je prav sredi Vuelte podaljšalo pogodbo z Rogličem do konca leta 2023.

Primož Roglič ima podporo tudi v našem nekdanjem profesionalcu Primožu Čerinu, ki mu pomaga pri treningih in svetuje v kolesarskih podrobnostih. Da se mozaik sestavi v brezhibno celoto, je treba imeti ob sebi prave ljudi.

Primož Čerin: “Prvič sem zanj slišal, ko je prišel v ekipo Adria Mobil. Fantje so mi omenili, da imajo enega fanta, ki je neverjetno nadarjen, ima pa velik problem, da kolesa še ne obvlada čisto tako, kot bi ga moral. Rekli so, da se lahko zgodi, da bo to eden redkih športnikov iz drugega športa, ki bo v kolesarstvu uspel, ker je neverjetno učljiv in to se je potem tudi izkazalo.”

Pestre dni nam je pripravil @rogla na #LaVuelta19, tole je končni povzetek @LukaD_ @Val202 pic.twitter.com/LeVrlXbUSr

— Igor Tominec (@IgorTominec) September 16, 2019

Tadej Pogačar je ob kolumbijskem zmagovalcu Toura Eganu Bernalu in belgijskem čudežnem dečku Remcu Evenepoelu eden od trojke, ki naj bi zaznamovala naslednje desetletje tega športa.

Tadej Pogačar: “Mislim, da bo to težko ponovljivo. Nikoli ne veš, kaj se zgodi v treh tednih. Ti trije tedni so bili zame popolni.

Za Pogačarja in njegovo formo je skrbel slovenski selektor Andrej Hauptman, ki je nasploh formo ogrodja slovenske reprezentance za bližajoče se svetovno prvenstvo lahko spremljal od blizu.

Andrej Hauptman: “Kar so bile pred dirko sanje, je zdaj čista realnost.”

Kolesarske sezone še zdaleč ni konec. Komaj se bodo noge odpočile, že bo na vrsti svetovno prvenstvo v Jorkširu v Veliki Britaniji.

Dare Rupar, Igor Tominec