Interval

Interval – 38: Premierni, Koncertni, Mladi

Samuel Blues & Miha Erič s premiero skladb s prihajajočega albuma Transformator ... koncerti ... primorska skupina Nesesari Kakalulu z 2. albumom Gospa Gertrude

13
Samuel Blues & Miha Erič – Transformator
foto: Zavod Orbita

Premierni Interval: tri skladbe s prihajajočega albuma Transformator, ki ga bosta Samuel Blues & Miha Erič koncertno premierno predstavila v petek, 11. oktobra, v Orto baru v Ljubljani.

Samuel Blues & Miha Erič - Transformator

foto: Zavod Orbita

Samuel Blues in Miha Erič sta izvirna in nadarjena glasbenika v mlajših vrstah slovenske rock-blues glasbene scene. Oba sta multiinstrumentalista, v duetu pa kitarist Samuel Blues ali Samo Pivač in mojster ustne harmonike Miha Erič preigravata blues, grunge in težje ritme in ustvarjata avtorsko glasbo. Kot duo sta nastopila na različnih prizoriščih, tako koncertnih kot festivalskih. Med temi sta bila tudi nastop na 5. mednarodnem festivalu MENT Ljubljana in na 20. mednarodnem klubskem festivalu Orto fest Ljubljana.
Njun skupni projekt Transformator bosta na dan izida – v petek, 11. oktobra – koncertno premierno predstavila v Orto baru v Ljubljani.

Koncertni Interval: izbor dogodkov od nedelje do nedelje

Mladi Interval: primorska skupina Nesesari Kakalulu z novim drugim albumom Gospa Gertrude
Mlada primorska skupina Nesesari Kakalulu se je decembra 2015 zbrala v zasedbi devetih instrumentalistov: Martin Gerbec – tolkala, Žiga Ipavec – tolkala, Gal Furlan – djembe, konge, timpane, Urban Kušar – bobni, Vasja Kavčič – akustična kitara, Rok Černic – električna kitara, Timi Vremec – bas Jure Sulič – pozavna, Matej M. Podobnik – trobenta. Po začetnem navdihu zapuščine afriškega glasbenika, pionirja afrobeata Fele Kutija je v duhu podsaharskih ritmov razvila svoj sodobni glasbeno ritmični ritual.

Nesesari Kakalulu - Gospa Gertrude

foto: naslovnica albuma - oblikovanje: Rok Černic

Koncertno se je premierno predstavila leta 2017 na 8. festivalu Tresk, nastopila na 12. INmusic festivalu v Zagrebu, koncertirala na vseslovenski turneji Klubski maraton Radia Študent, leta 2018 izdala istoimenski prvenec Nesesari Kakalulu in nato koncertirala po Sloveniji in celotnem Balkanu in v Nemčiji.
Poleg koncertiranja je ustvarjala avtorsko glasbo. Novih 7 skladb je posnela v studiu P.L.C. v Goriških Brdih pod rokami Mateja Srebrniča in jih uvrstila na novi drugi album Gospa Getrude. Oblikovalec vizualne podobe albuma je Rok Černic. Novi album Gospa Getrude je skupina Nesesari Kakalulu premierno koncertno predstavila na dan izida – v soboto, 28. septembra – v Dornberku.