Končala se je 8. večja dobrodelna dražba za pomoč otrokom iz projekta Botrstvo. Tokrat smo ponudili ekskluziven kos zgodovine slovenskega športa. Primož Roglič je namreč rdečo majico zmagovalca Vuelte podaril Botrstvu, da bi z izkupičkom, ki je skupaj dosegel 30.000 evrov, lahko pomagali mladim talentom iz vse Slovenije.

Primož Roglič je rdečo majico Vuelte podaril Botrstvu, izkupiček dražbe pa je skupaj dosegel 30.000 evrov

Po dražbah športnih dresov nogometaša Ronalda, nogometnega kluba Chelsea, košarkarja Luke Dončiča, ki je za dražbo podaril tudi zmagovite športne copate, pa po dražbi rumene majice zmagovalca dirke po Franciji Chrisa Frooma in po doslej finančno najuspešnejši dražbi smuči Petra Prevca je v petek v etru Vala 202 potekala 8. humanitarna dražba, namenjena otrokom iz Botrstva. Podpisano rdečo majico zmagovalca tritedenske dirke po Španiji je za pomoč mladim športnim talentom podaril najboljši kolesar na svetu Primož Roglič.

Izkupiček bo namenjen talentom iz socialnega dna, ki ne morejo na kolo, smuči, v plesne, športne dvorane, v bazene ali na stadione. Ki torej potrebujejo pomoč, da bo njihov talent lahko dobil krila in priložnost, da ga bo sploh kdo lahko prepoznal.

“Z vsakim centom, ki ga pridobimo, se trudimo na obrazih otrok, ki jih spremljamo, pričarati nasmeh. Skoraj ni besed, ki bi predstavile naša občutja.” – Anita Ogulin, predsednica ZPM Ljubljana Moste Polje

Hvala vsem, ki ste kakor koli del projekta Botrstvo.

Jana Vidic