18. vzporednik

Med demokratskimi kandidati se vzpenja Elizabeth Warren

Trump noče nove vojne na Bližnjem vhodu in celotno politično življenje v ZDA se že vrti okoli volitev

zda volitve
Former Vice President Joe Biden salutes as he stands with South Bend Mayor Pete Buttigieg, Senator Bernie Sanders, Senator Elizabeth Warren and Senator Kamala Harris as they all participate in the 2020 Democratic U.S. presidential debate in Houston, Texas, U.S. September 12, 2019. REUTERS/Mike Blake
foto: Reuters

“Vse kaže, da si predsednik Trump vojne z Iranom ne želi. Nekateri analitiki pravijo, da je še vedno poslovnež in ker vojna stane, ji ni naklonjen.”

V Združenih državah Amerike se je predvolilni boj začel že pred časom, čeprav so predsedniške volitve na sporedu šele novembra 2020. Demokratska stranka izbira svojega kandidata, ki se bo prihodnje leto zoperstavil Donaldu Trumpu, po treh televizijskih soočenjih in neštetih javnih nastopih je že jasno, katera imena in katere teme bodo v ospredju znotrajstrankarskih volitev. Z novim dopisnikom Andrejem Stoparjem razmišljamo o poteku volitev, razkolu v strankah in tematikah, ki bodo prevladovale v prihodnjem letu v ZDA.

“Največ je v zadnjih mesecih napredovala Elizabeth Warren, ki je po javnomnenjskih raziskavah že prehitela Bernieja Sandersa. Joe Biden pa zaenkrat še vodi.”