Botrstvo

Plastična vrečka z brisačo in majica edina oprema za dvanajstdnevno letovanje

Otroci, ki na letovanje pridejo le z nekaj kosi oblačil, otroci, ki se ne morejo naveličati tople vode, s katero se lahko tuširajo, pa otroci, ki se le tistih nekaj dni lahko do sitega najedo ...

boy-1972493_1920
foto: Pixabay/DanaTentis

Premožnejši otroci prinesejo s seboj na letovanja več sladkarij kot imajo revni celotne opreme, pravi prostovoljec ZPM Ljubljana Moste-Polje, ki vrsto let na morje spremlja otroke iz vse Slovenije. Pripoveduje o spominih z njegovih številnih letovanj.

“Spomnim se dečka, ki se je na dvanajstdnevno letovanje odpravil z eno vrečko, v njej je imel eno majico, ene kratke hlače in to je to. Gledaš fanta, ki ima samo vrečko, potem pa na drugi strani stojijo otroci s kovčki, ki so večji o njih. Spomnim se še pripovedi kolega vzgojitelja o fantu, ki se je dolgo časa tuširal. Ko so ga vprašali, zakaj se tako dolgo tušira, je dejal, da mu je tako prijetno, saj doma nimajo tople vode.”

Tudi vi ste pripomogli k temu, da nekateri otroci letos letujejo, na to priložnost pa še zmeraj čaka marsikdo, ki bo sicer to poletje ostal doma. K temu pripomore vsaka donacija v poljubni višini oziroma vsak SMS z geslom BOTER5 (pisano brez presledka), poslan na številko 1919. S tem podarite 5 evrov. Vse donacije bodo v celoti in brez odbitkov porabljene za letovanja otrok iz projekta Botrstvo.

Podatki za UPN
Koda namena
CHAR
Namen
BOTRSTVO – za počitnice
Znesek
EUR(znesek, ki ga želite darovati)
BIC banke prejemnika
LJBASI2X
IBAN
SI56 0201 2002 0297 991
Referenca
SI00
 
421
Ime in naslov
ZPM Ljubljana Moste, Proletarska 1,
1000 Ljubljana