Intervju

Očetu v spomin na ljubljeno Avstralijo v grob položil bumerang

Z Borisom Vitezom smo potovali od Avstralije do Opčin, se ustavili pri košarki in prišli do podjetništva, vse skupaj pa zaokrožili s predanostjo družini in nostalgijo

67758809_2438340542898147_2581612860605988864_n
Boris Vitez
foto: Maja Stepančič/Val 202

Dom je tam, kjer je srce, pravi znani rek, čeprav se za Borisa Viteza včasih zdi, da je srce pustil v Avstraliji. Znani gostinec, legenda z Opčin in nekdanji košarkar, se je namreč rodil v Melbournu, pri trinajstih je z družino prišel na Repentabor, postal košarkar v klubu Jadran, po igranju v prvi ligi v Italiji je bil vabljen in tudi igral v prvi ligi Avstalije v Melbourn Giantsih, ki so leta 1989 postali tudi državni prvaki. Razpet med državo tam spodaj in tržaškim Krasom je kljub mamljivim ponudbam – med drugim celo Masterchefovega sodnika Shannona Benneta – ostal tu in postal gostinec, zdaj tudi solastnik enega najboljših barov v Italiji.

Z Borisom Vitezom smo potovali od Avstralije do Opčin, se ustavili pri košarki in prišli do podjetništva, vse skupaj pa zaokrožili s predanostjo družini in nostalgijo … tudi očetovo, ta nikoli ni pozabil države, ki mu je dala vse, zato mu je ob smrti Boris v grob položil bumerang, da se mu je ob koncu Avstralija vendarle vrnila nazaj.