202 šport

Movistar: Padec se je zgodil, ker smo ustvarili napetost v glavnini

Devetnajsta etapa dirke po Španiji je prinesla nove dramatične trenutke za vodilnega Primoža Rogliča

Screenshot 2019-09-14 at 10.41.43
Primož Roglič na Vuelti 2019
foto: Val202

V dopoldanskih športnih minutah smo se posvetili evropskemu prvenstvu v odbojki pred drugo tekmo slovenske reprezentance pred domačimi gledalci in napovedali zadnjo gorsko etapo kolesarske dirke po Španiji.

Seveda bo včerajšnja etapa v kolesarskem svetu še dolgo odmevala. Ne zaradi rezultatov, saj dan ni prinesel sprememb v skupnem seštevku, pač pa zaradi nešportne poteze moštva z najdaljšo tradicijo, ki si je nakopalo jezo v celotni karavani. Celo na španski televiziji so se zgražali, kako skušajo legendo kolesarstva svetovnega prvaka Alejandra Valverdeja pripeljati do rdeče majice, kar sredi etape so za pogovor v živo poklicali športnega direktorja moštva Joseja Luisa Arrieto.

Luis Arrieto, športni direktor ekipe Movistar: “Napadli smo na tisti točki, ker smo imeli tak načrt, že odkar smo zjutraj stopili iz moštvenega avtobusa. Padec se je zgodil, ker smo ustvarili napetost v glavnini, vsi so se borili za položaj v ospredju. Nesreča se je zgodila, potem pa je vodstvo dirke pustilo, da so tisti, ki so zaostali, lahko ujeli priključek v zavetrju avtomobilov.”

Po svetovnem prvaku, ki je pač spoštoval navodila moštvenega šefa, se je zlivalo veliko žolča, v ospredju je bil Kolumbijec Miguel Angel Lopez. Valverde je včeraj dobil velik črni madež, čeprav je samo spoštoval navodila vodstva ekipe, iz cilja pa je odšel brez besed.

Športni direktor Rogličevega moštva Jumbo Visma Grischa Niermann: “Vsakdo lahko naredi, kar hoče. Nikjer ni zapisanega pravila, da ne smeš napasti, ko je vodilni kolesar na tleh. S tem moramo živeti, ne morejo se nas otresti na pošteni dirki, so pa poskusili takole. Zelo sem jezen, ampak preživeli smo to etapo in nas že čaka naslednja.”

Primož Roglič se v polemiko ni hotel vmešati in se je diplomatsko izognil prilivanju olja na ogenj.