Šport 202

Roglič je dobil lekcijo, da tudi v kolesarstvu obstaja vetrna izravnava

Na dirki po Španiji danes na sporedu predzadnja gorska etapa

20190911_164416
Primož Roglič, Vuelta 2019
foto: Val202

V Stožicah se začenja evropsko prvenstvo v odbojki, v dopoldanskem Navalu na šport ponudimo kratek slovar odbojkarskih izrazov za lažje spremljanje tekem tudi na Valu 202. Preselimo se v Španijo na kolesarsko dirko, ki jo krojita Primož Roglič in Tadej Pogačar, in zberemo zanimivosti ob pripravi košarkarjev Olimpije na novo sezono.

Primož Roglič, nekdanji skakalec, je dobil lekcijo, da tudi v kolesarstvu obstaja vetrna izravnava.

V Španiji je bila glavna zgodba, ali je bilo smiselno, da je Quintana s pobegom napadal osrednjega domačega zvezdnika Alejandra Valverdeja in zakaj so kolesarji Movistarja vlekli obe skupini, ubežno in zasledovalno.

Alejandro Valverde, Movistar: “Taktično smo se zadeve lotili popolno. Skušali smo seveda narediti pritisk na rdečo majico. Na koncu se za majico ni povsem izšlo, ker so se v lovljenje ubežnikov vključila še nekatera moštva.”

Nekaj več škode je imel Tadej Pogačar, ki je zdrsnil s tretjega na četrto mesto, obdržal pa je belo majico najboljšega mladega kolesarja.

Tadej Pogačar: “Res je bil težek dan. Od starta do cilja na polno. Nekaj takšnega smo lahko pričakovali, a zagotovo ne od starta. Drugi so imeli interes, da bo tak dan. Na koncu se je kar dobro izšlo.”

Igor Tominec, reporter Val202: “Včerajšnja etapa se bo na neki način dejansko končala šele danes.”