Eva Pavli je operna pevka, ki sodeluje pri skupini Tosca beat, pred časom pa se je odpravila tudi na samostojno glasbeno pot. Pravi, da umetnik potrebuje kanal, skozi katerega se uresničuje in izraža. Operni oz. klasični svet je zelo uniformiran. Žalosti jo, da pri nas velja za elito: “V Berlinu mladi obiskujejo velike operne hiše. Opera je zanje oblika zabave.”

Pod njenim peresom je nastala uradna pesem članskega moškega evropskega prvenstva v odbojki z naslovom Lets go together, ki se bo septembra začelo v Franciji, Belgiji, na Nizozemskem in v Sloveniji.

Himna EuroVolleyja 2019

Eva Pavli je operna pevka, ki sodeluje pri skupini Tosca beat, pred časom pa se je odpravila tudi na samostojno glasbeno pot. Pravi, da umetnik potrebuje kanal, skozi katerega se uresničuje in izraža. Operni oz. klasični svet je zelo uniformiran. Žalosti jo, da pri nas velja za elito: “V Berlinu mladi obiskujejo velike operne hiše. Opera je zanje oblika zabave.”

Pod njenim peresom je nastala uradna pesem članskega moškega evropskega prvenstva v odbojki z naslovom Lets go together, ki se bo septembra začelo v Franciji, Belgiji, na Nizozemskem in v Sloveniji.

“K sodelovanju pri ustvarjanju skladbe za EP v odbojki so me povabili NIKA records in agencija Sport Media Focus. Preposlušala sem vso zgodovino uradnih skladb za različna prvenstva, vedela pa sem, da si želim narediti nekaj drugačnega. To je bilo v produkcijskem smislu dobro vodilo, saj le tako ne zveniš kot drugi.”

 

Poleg tega se ji je izpolnila velika želja. Pri projektu sodelujeta tudi državi gostiteljici Francija in Belgija: “Na skladbi sta se mi pridružila tudi belgijska raperka Miss Angel in vzhajajoča francoska zvezda Jeremy Lior.”

“Odbojka je zelo lep in prijateljski šport, igralci se ne glede na rezultat objemajo in segajo v roke. Iz tega sem črpala idejo za besedilo skladbe.”

Eva bo 12. septembra nastopila na tekmi ob odprtju prvenstva v Stožicah. Pravi, da treme še nima, se pa veseli, da se ji bosta na odru pridružila tudi Miss Angel in Jeremy. Z njima bo nastopila tudi 29. septembra v Parizu.

Neja Jerant