Intervju

Kanadčan iz Prekmurja obožuje računalnike, avtomobile in Jugoslavijo

Končal je eno najboljših kanadskih univerz na področju inovacij, dobro leto živel v Los Angelesu, šest mesecev tudi v Ljubljani. Zakaj je izbral ravno Mursko Soboto?

IMG_9039
foto: Val 202

Kirk Zathey je rojen v Torontu, trenutno živi v Murski Soboti, v prihodnosti bo lastnik kmetije na Goričkem. Pogreša tisto, česar se ne da kupit ali naročit prek spleta. Družino. A ohranja stike s sorodniki na Goričkem, pa tudi v Murski Soboti je hitro našel prijatelje.

“Ja, seveda lahko v Los Angelesu vidiš koncerte svetovnih zvezd, ampak tudi vstopnico moraš kupiti mesece prej in vse natančno načrtovati. Tukaj v Murski Soboti pa samo rečeš: O, sobota je, rad bi šel na koncert. In greš. In tvoji prijatelji so itak tam, sploh jih ni treba vprašat.” 

Obožuje računalnike, avtomobile in Jugoslavijo, star je 28 let: Pa ne bi rekel, da imam rad Jugoslavijo, me pa zgodovina Jugoslavije zelo zanima. Imam nekaj avtomobilov in ja med njimi je Yugo 45. Model avotomobila, ki je prepoznaven tudi drugod, tudi v Ameriki. Ta avto je nekakšna ikona te regije.”