Ime tedna

Mladi slovenski kolesar je presegel vsa pričakovanja

Ime tedna je Tadej Pogačar, mladi slovenski kolesar, ki je presegel vsa pričakovanja že v prvi profesionalni sezoni.

Tadej Pogačar
Tadej Pogačar se je takole razveselil prve etapne zmage na eni izmed treh najpomembnejših dirk sveta.
foto: EPA-EFE/JAVIER LIZON, mmc

Ime tedna je Tadej Pogačar, mladi slovenski kolesar, ki je presegel vsa pričakovanja že v prvi profesionalni sezoni. Potem ko je zmagal na dirki po Kaliforniji, je najmlaši kolesar letošnje dirke po Španiji na kratki, a morda najbolj zahtevni etapi, ki je postregla z obračunom najboljših kolesarjev sveta, presenetil in vknjižil prvo etapno zmago na eni od treh najpomembnejših dirk sveta.

Glasovali ste še za:

Barbara Riman, predsednica Zveze slovenskih društev na Hrvaškem, ki je v sodelovanju z Narodno in univerzitetno knjižnico v Ljubljani poskrbela za postavitev razstave Sosedje Slovenci – Slovenci na Hrvaškem. Ta prikazuje večstoletno delovanje slovenske narodne skupnosti v sosednji državi, življenje več kot 10 tisoč Slovencev na Hrvaškem ter njihovo zgodovino, ki je širši slovenski javnosti skorajda neznana.

Matjaž Pogačnik, predsednik Čebelarskega društva Antona Janše na Breznici, zibelki slovenskega in svetovnega čebelarstva, ki praznuje 100. obletnico delovanja. Ob tej obletnici so opozorili na pomen in vlogo vseh čebelarskih izdelkov, ne le medu, temveč tudi propolisa, matičnega mlečka, cvetnega prah in čebeljega strupa za zdravljenje revmatskih obolenj in uporabo v kozmetiki.

 

Za poslani SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja. Ime tedna postane kandidat z najvišjim seštevkom glasov poslušalcev v eter, s SMS-i in deležem glasov na spletni strani (največ 10).