Ime meseca

Ime avgusta je Ana Petrič

Direktorica centra starejših Notranje Gorice, kjer so osmim prostovoljcem v zameno za prostovoljno delo ponudili brezplačno enotedensko počitniško nastanitev v njihovi ustanovi

ana petric
foto: Osebni arhiv Ane Petrič

Počitnice v zameno za prostovoljno delo je projekt Centra starejših Notranje Gorice, v katerem so ali pa še bodo to poletje osmim prostovoljcem za obdobje petih dni oddali svoj učni apartma v neposredni bližini Podpeškega jezera in Svete Ane v zameno za tri ure prostovoljnega dela.

Idejna vodja projekta je direktorica centra Ana Petrič, ki pravi, da njihovim varovancem takšni projekti in dejanja veliko pomenijo. Njo ste izbrali za ime meseca avgusta.

Projekt se uspešno izvaja, prvi dve kandidatki sta že končali in z veseljem lahko povem, da se obe vračata.”

Kandidati so še bili:

  • Simona Klemenčič z Inštituta za slovenski jezik Frana Ramovša in vodja ekipe dijakov na 17. mednarodni lingvistični olimpijadi v Južni Koreji, ki je v hudi konkurenci osvojila ekipno zlato medaljo.
  • Tim Gajser, motokrosist ki si je v elitnem razredu MXGP že 3 dirke pred koncem sezone zagotovil prvo mesto v skupnem seštevku in s tem naslov svetovnega prvaka.
  • Tina Bizjak, zdravnica jamarske reševalne službe, ki je v zahtevni, kar 30 ur trajajoči reševalni akciji, z ekipo jamarskih reševalcev poskrbela, da so iz jame  pri Predmeji nad Ajdovščino rešili poškodovanega jamarja.

Za poslano SMS sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.