Ralf Schumacher, brat najuspešnejšega voznika vseh časov Michaela Schumacherja, je po koncu svoje dirkaške kariere ostal v stiku z elitnim razredom motošporta kot strokovni televizijski komentator, veliko časa pa posveča tudi razvoju mladih voznikov. Z dirkanjem se ukvarjata tako njegov nečak Mick kot sin David. Ob tem ima Ralf tudi svojo restavracijo, iskanje dobrega vina pa ga je pripeljalo v Slovenijo.

Ralfa Schumacherja je iskanje dobrega vina pripeljalo v Slovenijo. Zdaj se ukvarja z očetovstvom, svojo restavracijo in razvojem mladih voznikov

Nekdanji voznik Formule 1 in brat najuspešnejšega voznika vseh časov Michaela Schumacherja po koncu svoje dirkaške kariere ostaja v stiku z elitnim razredom motošporta kot strokovni televizijski komentator, veliko časa pa posveča tudi razvoju mladih voznikov. Z dirkanjem se ukvarjata tako njegov nečak Mick kot sin David. Ob tem ima Ralf  tudi svojo restavracijo, iskanje dobrega vina pa ga je pripeljalo v Slovenijo.

“Iskal sem dobro vino za svojo restavracijo, to pa me je pripeljalo v Slovenijo. Tu imate zelo dobro hrano, odlična vina in zelo lepo pokrajino.”

Ralf Schumacher pravi, da kariere v Formuli 1 ne moreš načrtovati, da se to preprosto zgodi. O svoji karieri v elitnem razredu dirkaškega športa pa ni preveč zgovoren. Najbolj so mu v spominu ostali uspehi in nenehna potovanja.

“Toliko časa je že minilo od konca moje kariere. Vse se je zgodilo tako hitro, potovali smo po vsem svetu. Takrat je bilo dovoljeno še testirati med sezono, tako da sem bil doma pravzaprav le 60 ali 62 dni na leto. Lepo je bilo, veliko lepih spominov imam, sploh, ko sem kdaj stal na zmagovalnem odru, tudi skupaj z Michaelom. Zaradi tega imam tudi nekaj lepih družinskih spominov. Zdaj pa se zdi, da je bilo to neko povsem drugo življenje.”

Sedenja v bolidu Formule 1 ne pogreša. Novih izzivov pa mu nikakor ne manjka.

Aljaž Golčer