Osemnajstletnik bo eden od več kot 130 dijakov, ki bodo letos prejemali subvencijo stroškov bivanja v dijaških domovih.

Osemnajstletnik bo eden od več kot 130 dijakov, ki bodo letos prejemali subvencijo stroškov bivanja v dijaških domovih

18-letni dijak je ob pomoči donacij projektu Botrstvo dobil streho nad glavo v dijaškem domu in prvič živi brez nenehnih pritiskov okolja.

“Starši so se ločili, ko sem imel štiri leta. Od takrat sem se nenehno selil. Zamenjal sem sedem osnovnih in dve srednji šoli. Na koncu sem živel pri prijateljevih starših, ki pa so me vzeli pod streho predvsem zato, da bi delal v njihovem podjetju.”

Ko je končal triletni program in šolanje hotel nadaljevati, se je začel nevzdržen pritisk. Češ kaj mu bo izobrazba, da naj se raje zaposli. Seveda pri njih.

“A jaz imam svoje cilje in šolanje je pomembno, da bom lahko živel bolje. Tako sem spet ostal brez doma. Z novim šolskim letom sem nadaljeval šolanje na želeni smeri, Dijaški sklad projekta Botrstvo pa mi pomaga, da sem v dijaškem domu dobil sobo, ki bo vse leto moj dom. Presrečen sem!”

Našemu sogovorniku je pomoč Dijaškega sklada olajšala življenje in mu pomagala do lepše prihodnosti.

Podatki za UPN

Na pomen Dijaškega sklada vas bomo zato še opozarjali, prav tako pa tudi na možnost, da dijakom s socialnega roba pomagate do želene izobrazbe. Na poseben sklic je mogoče donirati zneske v poljubni višini. Za ta namen pa bo do zadnjega centa porabljen tudi ves denar, doniran s SMS-i z geslom BOTER5 (pisno brez presledka), poslanimi na številko 1919.

Vašo pomoč bo v tem šolskem letu potrebovalo več kot 130 dijakov. Hvala vsem, ki pomagate!

Jana Vidic