Vseh 6 tednov šolskih počitnic že s svojimi donacijami pomagate, da lahko na letovanja odhajajo tudi otroci, ki jim starši tega nikakor ne bi mogli omogočiti. Mnogi otroci so si tako priložnost zelo želeli.

Bil sem vesel, da grem v kolonijo, ker se doma dogajajo grozne stvari

“Med sošolci se počutim prikrajšanega. Vsi se hvalijo, kje vse so bili, jaz pa bi tudi rad šel tja in se imel fino. ‘Fovš’ sem jim. Jaz te možnosti nisem imel, oni pa jo imajo in bilo bi mi super, če bi lahko kam šel s prijatelji.”

“Zelo veliko poslušam učence v razredu, ki pripovedujejo, kje vse so bili in tudi jaz si zelo želim, da bi lahko šli na bazen in na morje in da bi lahko tam ostali čim dlje.”

“Hodim v sedmi razred osnovne šole in poslušam prijatelje in sošolce, kam vse bodo šli na morje in tudi jaz si želim iti. Pa mi je mami povedala, da grem v kolonijo. Bil sem zelo vesel, ker se doma dogajajo grozne stvari. Grozne stvari se dogajajo v naši družini in sem hotel iti malo stran od tega in pozabiti na vse to. Želim si spoznati nove prijatelje. Teh nimam prav veliko, ker nisem tako samozavesten. Želim si pozabiti na strahoto, na to, kar se dogaja s šolo, starši, na to, kaj vse se je zgodilo v preteklosti.”

Da lahko čim več otrok vsaj za nekaj dni izkusi letovanje, že vrsto let pomagate tudi poslušalci s svojimi donacijami. In tudi to poletje so prav vsi SMS-i z geslom BOTER5 (pisano brez presledka), poslana na številko 1919, namenjena za zagotavljanje počitniških doživetij najbolj ranljivim otrokom.

Z vsakim SMS-om darujete 5 evrov, večje zneske je mogoče nakazati na poseben sklic, ki ga najdete na naši spletni strani, ne glede na način darovanja pa velja, da so donacije v celoti in brez slehernih odbitkov uporabljena izključno za letovanja otrok iz projekta Botrstvo. Hvala vsem za pomoč!

Podatki za UPN

Jana Vidic