Aktualno

Ime meseca – glasovanje v živo

Pokličite nas na 01 475 202, glasovanje v živo začnemo ob 12.00.

Ime meseca val202 www
foto: Val 202

Vsak mesec poslušalci med imeni tedna izberejo kandidata, ki je najbolj zaznamoval mesec. Ob 12h lahko v živo glasujete na 01 475 202.

Tokratni kandidati so:

Bronja Žakelj, pisateljica ki je za svoj  prvenec Belo se pere na devetdeset, eno najbolj branih knjig lanskega leta pri nas, prejela nagrado kresnik. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL1 na 1919.)

Renata Dacinger, urednica in voditeljica oddaje Ugriznimo znanost na TV Slovenija, ki jo je Združenje britanskih znanstvenih novinarjev v kategoriji video nagradilo s prvo nagrado. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL2 na 1919.)

Janko Petrovec,  dopisnik RTV Slovenija iz Rima  ki je za svoj dokumentarni film Malta – temni obrazi skokovite gospodarske rasti prejel ugledno italijansko  nagrado Cristiana Matano. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL3 na 1919.)

Petra Vladimirov,  psihologinja in vzgojiteljica v Vzgojnem zavodu Kranj, ki  se je z mladimi varovanci  že petič  zapored peš odpravila na več kot 170- kilometrsko pot iz Kranja do Pirana. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL4 na 1919.)

Anita Šumer, avtorica knjige Drožomanija,  ki je za prvo slovensko  knjigo  o peki  z drožmi na izboru najboljših kuharskih knjig na svetu v  Macau prejela nagrado za najboljšo knjigo o kruhu. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL5 na 1919.)