Pred vrati so volitve v Avstriji, zaenkrat kaže da bo ljudska stranka prepričljivo zmagala. Ni pa še jasno, kdo bo v koaliciji."Še nikoli se ni toliko govorilo o tem, da so stranke brez pribite pare. Skupno naj bi si stranke za kampanje sposodile kar 26 milijonov evrov."Poleg dokončne prepovedi kajenja v zaprtih prostorih, bodo v Avstriji prepovedali tudi uporabo plastičnih vrečk. Medtem pa je kot kaže boja za pravice manjšin konec."Generacije, ki jim je to veliko pomenilo, se počasi poslavljajo, mladi pa nimajo nobenega interesa, da bi se borili za manjšinske pravice."

“Še nikoli se ni toliko govorilo o tem, da so stranke brez prebite pare. Skupno naj bi si za kampanjo izposodile kar 26 milijonov evrov.”

Poleg dokončne prepovedi kajenja v zaprtih prostorih bodo v Avstriji prepovedali tudi uporabo plastičnih vrečk. Da prebivalci novih zakonov ne bodo dobro sprejeli, je jasno, medtem pa pri naših severnih sosedih počasi izumira boj za pravice manjšin.

“Generacije, ki jim je to veliko pomenilo, se počasi poslavljajo, mladi pa nimajo nobenega interesa, da bi se borili za manjšinske pravice.”

Damjan Zorc