V sredo

Lahko bi bili uspešni nogometašici, zdaj sta nosilki košarkarske reprezentance

Pred začetkom evropskega prvenstva smo se pogovarjali z Niko Barič in Tejo Oblak

unnamed
foto: Val 202

Slovenske košarkarice so že v Nišu, kjer jih čaka drugi nastop med evropsko elito. V večeru pred uvodno tekmo z Madžarsko smo se pogovarjali z dvema od glavnih članic naše ženske vrste Niko Barič in Tejo Oblak.

Baričevo in Oblakovo povezuje veliko skupnih lastnosti. Obe sta se s košarko začeli ukvarjati zaradi prijateljev in druženja, v mladosti pa sta uspešno igrali tudi nogomet, kjer bi ob drugačnih življenjskih odločitvah ali okoliščinah, prav tako lahko postali uspešni športnici. V ženski košarki sta si priigrali prepoznavnost doma in v tujini ter prispevali k njeni večji popularnosti. Nika Barič je na igrišču odločna in v ekipi deluje kot prava kapetanka in vodja. Opozorila je, da se bo na evropskem prvenstvu treba osredotočiti na vsako tekmo posebej in na nevarnosti napačne izbire agenta v karieri športnika. Teja Oblak si je prav tako navkljub težavam s poškodbami ustvarila uspešno klubsko kariero, ki ji bo v Nišu poizkušala dodati še uspeh v reprezentančnem dresu. V pogovoru lahko slišite tudi pohvale ne račun naturalizirane Američanke Shante Evans, ki bo na evropskem prvenstvu želela ponoviti vpliv Anthonyja Randolpha ob slovenskem naslovu evropskih prvakov v moški košarki pred dvema letoma. Evansova se je v ekipo zelo dobro vključila in soigralke so zelo zadovoljne, da je pripravljena braniti slovenske barve.

O pričakovanjih pred prvenstvom in klubski ter reprezentančni prihodnosti Nike Barič in Teje Oblak, več izveste v pogovoru, ki ga je pripravil Dare Rupar.