Teniške igralke in igralci se v Wimbledonu merijo na tretjem letošnjem turnirju za grand slam. Turnir se razpleta tudi po slovenskih željah. Zanimivosti povzamemo v jutranji športni zgodbi.

Po osvojenem nizu proti Sereni Williams je Juvanova pokazala, da je njena teniška prihodnost svetla

Kaja Juvan se je uspešno upirala najboljši teniški igralki na svetu. V drugem krogu Wimbledona je proti Sereni Williams osvojila niz. Na koncu je sicer izgubila z 2 : 1. Mlada slovenska igralka se je prikupila številnim teniškim navdušencem po svetu, prihodnost njene športne poti pa se zdi zelo svetla.

Cilj 18-letnice pred dvobojem je bil enostaven: dobiti čim več točk in čim več iger. Po 27 minutah je Kaja Juvan proti eni od najboljših igralk na svetu vodila z 1 : 0 v nizih. Takrat ni več razmišljala o točkah in igrah, ampak o nizih in zmagi.

Na začetku se je zdelo, da je Williamsova novinka, saj je bila ona tista, ki je vrstila napake ter se zdela živčna, in ne 18-letna Ljubljančanka, ki je v članski konkurenci do včeraj odigrala sedem dvobojev na travi. Američanka je na drugi strani sedemkrat slavila zmago v Wimbledonu.

Kot že tolikokrat v svoji karieri je Williamsova po počasnem začetku le našla svoj korak. Vse pogosteje je zadevala črte in prevzela pobudo, ki je ni več izpustila iz rok. Drugi niz je dobila na dve, tretjega na štiri.

Vnovič odlična predstave Kaje Juvan v Wimbledonu. V torek je prvič zmagala na grand slamu, danes pa je osvojil niz proti najboljši na svetu. Pravi, da ima mešane občutke. Vesela je zaradi igre, a malce razočarana, ker ni uspela zmagati. pic.twitter.com/smgflBOysE

— Luka Petric (@PetricLuka) 4 July 2019

Po dvoboju je pohvalila igro Juvanove. Predvsem to, da je Ljubljančanka odlično predvidevala, kam bo udarila servis, zato njen močan začetni udarec ni prišel do izraza. Dober vtis pa je Juvanova pustila tudi pri občinstvu. V tretjem nizu, ko je imela serijo skromnejših iger, so jo tudi bodrili. Zdi se, da je Kaja Juvan včeraj dobila precej novih navijačev. Ne le med tistimi, ki so bili med občinstvom na igrišču številka ena, ampak tudi med milijoni, ki so preizkušnjo spremljali po vsem svetu.

Dvoboj je pokazal potencial mladega slovenskega teniškega bisera. Ljubljančanka pa ima pred nadaljevanjem kariere še nekaj adutov v rokavu. Največji izmed njimi je čas. Doslej ga je v največji meri namenjala tenisu in šoli. Kmalu pa bo tenis postavila na prvo mesto. Jeseni jo čaka še matura, kljub porazu pa je včeraj z igro, držo in predstavo z odliko opravila teniški zrelostni izpit.

Luka Petrič