Jelena Djordjević je 85-letna upokojena profesorica nemščine, ki zdaj prostovoljno poučuje starejše tečajnike. "Tako je lepo, da bi bil greh nesodelovati. Učimo se, smejimo in pijemo kavo".

Jelena Djordjević je 85-letna upokojena profesorica nemščine, ki zdaj prostovoljno poučuje starejše tečajnike. "Tako je lepo, da bi bil greh nesodelovati. Učimo se, smejimo in pijemo kavo"

Jelena Djordjević trikrat na teden upokojence poučuje nemščino. Sestajajo se v Dnevnem centru aktivnosti za starejše TOTI DCA Maribor. Tako so zavzeti, da je morala tečajnike opozoriti, naj ne hodijo za vsako ceno.

Sem rekla: če imate nahod ali kašljate, ne prihajajte. Menda bi prišli še v takem stanju! Enostavno imamo tako veliko od dajanja in prejemanja, od učenja pa tudi oni profitirajo. Rečem: masaža za možgane, povejte vseh pet časov. Takoj jih zdrdrajo!

Prostovoljka ni tipična upokojenka, trgovin ne mara, dolgčasa pa tudi ne rabi preganjati. “Veste kaj, meni ni nikdar dolgčas. Lahko gledam v strop, pa se ne dolgočasim. In ker se ne spodobi, da sediš brez dela, vzamem ustrezno knjigo ali časopis in kaj preberem.

Tadej Košmrlj in Uršula Zaletelj