Liverpoolovi navijači od sobote naprej potrebujejo dve roki, da pokažejo, kolikokrat so bili evropski prvaki. Šesti naslov so si zagotovili po zmagi z 2:0 v pozabnem finalu proti Tottenhamu. V novem delu oddaje Žoga je okrogla o junakih dvoboja, o tem, kakšen vtis je pustil sodnik Damir Skomina, na slovenski sceni pa rdeče luči utripajo v taboru Mariborčanov, Olimpija pa je kot trgovina na kolesih. Gostje so dolgoletni radijski sodelavec, avtor Zapisov iz močvirja in nogometni fan Marko Radmilovič ter iz radijske športne redakcije Boštjan Janežič in Aljaž Golčer. Voditelj je Luka Petrič.

Tokrat vse od Damirja Skomine, Liverpoolovega uspeha v Madridu, Virgilu van Dijku v vijoličnem dresu in Olimpijine trgovine na kolesih do reporezentančnih gostovanj za Euro 2020

Liverpool je šestič osvojil naslov evropskega prvaka. V finalu v Madridu je z 2 proti nič premagal Tottenham, gostje oddaje Žoga je okrogla pa so se dotaknili junakom finala, dogajanju v Madridu in Kloppovemu uspehu. Tekmo je močno zaznamovala 11-metrovka, ki jo je Damir Skomina dosodil na začetku tekme.

V tistem trenutku se mi je Skomina zelo zasmilil. To je strahotna odgovornost, kaj narediti. Kolikor vem, se ni posvetoval z VAR sodnikom. To spada med tiste odločitve, ki niso enake, če se to primeri v 60. ali v 1. minuti. To je močno zaznamovalo tekmo.
– Marko Radmilovič

Radmiloviča je navdušila tudi predstava Virgila van Dijka v Liverpoolovi obrambi. Pošalil se je, da bi ga kot navijač Maribora rad videl v vijoličastem dresu raje kot Ronalda ali Messija.

V novi epizodi boste več izvedeli tudi o gledalki, ki je pomanjkljivo oblečena pritekla na zelenico, in tovrstnih incidentih, pa tudi o kopici navijačev, ki so zaznamovali konec tedna v Madridu.

Dogajanje v Madridu je bilo res pestro. Nogometni festival in dve navijaški območji sta popestrili dogajanje ob tekmi. Nihče ne ve, koliko Angležev je bilo v Madridu. Ko sem se pogovarjal z navijači, smo ugotavljali, da je imel vstopnico za tekmo vsak deseti navijač Liverpoola. Klubu je pripadlo 16 tisoč vstopnic, kar bi pomenilo okoli 150 tisoč navijačev Liverpoola, skupaj pa morda kakšnih 200 tisoč Angležev. Vzdušje je bilo odlično, dogodek je bil imenitno organiziran. Edino razočaranje za obiskovalce brez vstopnic je bilo, da zvečer v soboto ni bilo javnega predvajanja tekme.
– Aljaž Golčer

Teden, ki je prinesel tri finala, je zaznamoval tudi zaključek slovenskega nogometnega pokala. Olimpija je za lovoriko ugnala Maribor.

Olimpija je zasluženo zmagala. Safet Hadžič je spet razkril pragmatično igro Maribora. Olimpija je bila bolj napadalna. Bolj je dišalo po 3:0 kot pa 2:1. Mariborčani so bili jezni, nezadovoljni. Hadžić, ki ima kar nekaj podpore v garderobi, zna biti strog, čeprav se to navzven ne opazi.
– Boštjan Janežič

Marko Radmilovič je dodal, da je kot navijač Maribora po porazu začutil žalost zaradi skromne predstave, saj ne vidim, da bi do začetka evropskih kvalifikacij Maribor dvignil raven igre. S tem se strinja tudi voditelj Luka Petrič, ki je dodal, da je Maribor ob evropskih uspehih imel zgrajeno ekipo, letos pa jo bo poskušal preroditi v roku meseca dni.

Slovensko reprezentanco pa zdaj čakata dve tekmi kvalifikacij za Euro 2020, v gosteh proti Avstriji in Latviji. Janežič pravi, da vodstvo reprezentance skrbi poškodba Reneja Krhina, bolj optimistični pa so glede pripravljenosti Benjamina Verbiča.

Aljaž Golčer, Boštjan Janežič, Luka Petrič, Marko Radmilovič