Zmaga nemškega sprinterja Pascala Ackermanna (Bora Hansgrohe) na prvi etapi Dirke po Sloveniji je bila vse prej kot lahka - čeprav se je prva polovica uvodne etape odvijala po pričakovanjih, s hitrim pobegom treh slovenskih kolesarjev, pa je dogajanje v drugi polovici etape pokazalo, da lahko v prihodnjih dneh pričakujemo kar nekaj razburljivih trenutkov v boju za skupno zmago.

Po prvi etapi v podkastu razmišljamo, kako bi bonifikacijske sekunde lahko morda celo odločile dirko, o najtežjem sprintu kariere za Ackermanna, o taktiki v ekipi Emiratov, pa tudi o bogatih koreografijah gledalcev in množičnem obisku že na prvi etapi dirke. Pred mikrofonom so Igor Tominec, Matej Hrastar, Jan Grilc in gost Andrej Filip.

Že prva etapa je pokazala, kako nepredvidljiva bo dirka po Sloveniji. V podkastu o (skoraj) uspešnem poskusu pobega, množicah gledalcev in močni zmagi Ackermanna

Zmaga nemškega sprinterja Pascala Ackermanna (Bora Hansgrohe) na prvi etapi dirke po Sloveniji je bila vse prej kot lahka. Čeprav je prva polovica uvodne etape potekala po pričakovanjih, s hitrim pobegom treh slovenskih kolesarjev, pa je dogajanje v drugi polovici etape pokazalo, da lahko v prihodnjih dneh pričakujemo kar nekaj razburljivih trenutkov v boju za skupno zmago.

Po pobegu deseterice kolesarjev na spustu je bil v najboljšem položaju Diego Ulissi, ekipni kolega slovenskih adutov Tadeja Pogačarja in Jana Polanca, a je glavnina nekaj kilometrov pred ciljem pobeg vseeno ujela in videli smo sprint glavnih favoritov, v katerem je zmago slavil 25-letni Ackermann, po katerem so že poimenovali ulico v njegovem rojstnem mestu.

Tudi danes najboljša Slovenca sta bila blizu, v deseterico sta se prebila Luka Mezgec (4. mesto) in Grega Bole (7. mesto).

Po prvi etapi v podkastu razmišljamo, kako bi bonifikacijske sekunde lahko morda celo odločile dirko, o najtežjem sprintu kariere za Ackermanna, o taktiki v ekipi Emiratov, pa tudi o bogatih koreografijah gledalcev in množičnem obisku že na prvi etapi dirke. Gost podkasta je Andrej Filip, dolgoletni član organizacijske ekipe dirke.

Igor Tominec, Jan Grilc, Luka Dolar, Matej Hrastar