Žoga je okrogla

Najtežji sprint kariere za Ackermanna

Že prva etapa je pokazala, kako nepredvidljiva bo dirka po Sloveniji. V podkastu o (skoraj) uspešnem poskusu pobega, množicah gledalcev in močni zmagi Ackermanna

IMG-6873
Pascal Ackermann trenutek pred zmago na prvi etapi
foto: Vsl 202

Zmaga nemškega sprinterja Pascala Ackermanna (Bora Hansgrohe) na prvi etapi dirke po Sloveniji je bila vse prej kot lahka. Čeprav je prva polovica uvodne etape potekala po pričakovanjih, s hitrim pobegom treh slovenskih kolesarjev, pa je dogajanje v drugi polovici etape pokazalo, da lahko v prihodnjih dneh pričakujemo kar nekaj razburljivih trenutkov v boju za skupno zmago.

Po pobegu deseterice kolesarjev na spustu je bil v najboljšem položaju Diego Ulissi, ekipni kolega slovenskih adutov Tadeja Pogačarja in Jana Polanca, a je glavnina nekaj kilometrov pred ciljem pobeg vseeno ujela in videli smo sprint glavnih favoritov, v katerem je zmago slavil 25-letni Ackermann, po katerem so že poimenovali ulico v njegovem rojstnem mestu.

Tudi danes najboljša Slovenca sta bila blizu, v deseterico sta se prebila Luka Mezgec (4. mesto) in Grega Bole (7. mesto).

Po prvi etapi v podkastu razmišljamo, kako bi bonifikacijske sekunde lahko morda celo odločile dirko, o najtežjem sprintu kariere za Ackermanna, o taktiki v ekipi Emiratov, pa tudi o bogatih koreografijah gledalcev in množičnem obisku že na prvi etapi dirke. Gost podkasta je Andrej Filip, dolgoletni član organizacijske ekipe dirke.

Zaključni sprint radijske ekipe v cilj prve etape. Rezultat: 1. Igor Tominec, 2. Matej Hrastar, 3. Jan Grilc

foto: Luka Dolar