V Muzejski galeriji koprskega pokrajinskega muzeja je na ogled razstava z naslovom Leto po veliki svetovni moriji. Ta predstavlja krvave boje na Soški fronti in posledice bojev, s katerimi so se soočali ranjenci in zdravstveno osebje v zaledju fronte.Tudi z drugim dogodkom ostajamo na Primorskem, a na njenem severnem delu.V najvišje ležeči vasi tega dela Slovenije, na Vojskem, se je leta 1914 na domačiji pri Smodinu rodil Črtomir Šinkovec. Ta konec tedna se bodo nanj spomnili z dogodkom, ki se ga bodo udeležili pesniki različnih generacij in ki ne bo posvečen le človeku peresa z Vojskega, pač pa tudi ljubezni do slovenskega jezika in slovenskih krajev.

"Šele v bolnišnici se pokaže, kaj je vojna." - Erich Maria Remarque

V Muzejski galeriji koprskega pokrajinskega muzeja je na ogled razstava z naslovom Leto po veliki svetovni moriji. Ta predstavlja krvave boje na Soški fronti in posledice bojev, s katerimi so se soočali ranjenci in zdravstveno osebje v zaledju fronte.

Tudi z drugim dogodkom ostajamo na Primorskem, a na njenem severnem delu.

V najvišje ležeči vasi tega dela Slovenije, na Vojskem, se je leta 1914 na domačiji pri Smodinu rodil Črtomir Šinkovec. Ta konec tedna se bodo nanj spomnili z dogodkom, ki se ga bodo udeležili pesniki različnih generacij in ki ne bo posvečen le človeku peresa z Vojskega, pač pa tudi ljubezni do slovenskega jezika in slovenskih krajev.

 

 

Veronika Gnezda