Nova Gorica je spet gostiteljica mednarodnega srečanja saksofonistov, letos že 23-ega. Mladi glasbeniki iz Slovenije in tujine bodo tako z udeležbo na delavnicah in mojstrskem tečaju ter na festivalu močno popestrili poletni utrip mesta in okolice. Po včerajšnjem otvoritvenem koncertu bo festival na različnih prizoriščih ponudil še šest koncertov domačih in tujih glasbenikov.
Vse do 1. julija bo mesto v znamenju saksofona, v različnih kontekstih klasičnih skladb, jazza in raznih drugih sodobnih slogov, v katerih se razkrivajo vse njegove izrazne posebnosti.


Mednarodno srečanje saksofonistov

Nova Gorica je spet gostiteljica mednarodnega srečanja saksofonistov SaxGo, letos že 23-ega.
Mladi glasbeniki iz Slovenije in tujine bodo tako z udeležbo na delavnicah in mojstrskem tečaju ter na festivalu močno popestrili poletni utrip mesta in okolice.
Po včerajšnjem otvoritvenem koncertu newyorške multikulturne zasedbe saksofonista Jana Kusa The Slavo Rican Assembly bo festival ponudil še šest koncertov domačih in tujih glasbenikov. Nastopili bodo: Jan Gričar & Nicolas Arsenijevic & Sae Lee, Marcelo Nisinman & Maja Lisac Barroso, Jure Pukl, Evan Parker & Zlatko Kaučič in ameriški altovski jazz saksofonist, gremijevec Kenny Garrett. s svojim kvintetom.
Vse do 1. julija bo tako mesto v znamenju saksofona, v različnih kontekstih klasičnih skladb, jazza in raznih drugih sodobnih slogov, v katerih se razkrivajo vse njegove izrazne posebnosti.

Jolanda Fele