Interval

Interval – 34: Festival, Kreativni, Koncertni

20. Sajeta odpira festivalsko poletje na Sotočju pri Tolminu ... Darla Smoking z albumom Pass The Bless ... koncerti

Sajeta XX_ Sajeta_980x551
foto: Sajeta

Festival: Na Sotočju pri Tolminu festivalsko poletje jutri odpira Sajeta. Dvajseti mednarodni glasbeni festival Kreativni tabor Sajeta – Art & Music Festival bo tudi tokrat bo povezal različne umetniške ustvarjalne prakse in izkušnje, osrednje mesto ima glasba brez žanrskih omejitev. Sajeta bo do 7. julija gostila številne glasbenike in umetnike z različnih koncev sveta. Festival, ki ga organizira Zveza društev mladih in kreativnih Tolmin skupaj s prijatelji in podporniki, je predstavil vodja organizacijskega odbora Sajete Janez Leban.

Kreativni Interval: Darla Smoking z novim albumom Pass The Bless
Glavna akterja zasedbe Darla Smoking sta Brgs in Nac. Prvi skrbi za ritem oziroma boben ter bas, drugi pa za programiranje, elektroniko in dimno-zvočno kuliso. Brgs se je kot bobnar izkazal v različnih freejazzovskih projektih, svobodni improvizaciji in različnih drugih skupinah, medtem ko je Nac znan kot elektroproducent Chromosome.
Debitantski album Big Bug sta izdala leta 2017 pri založbi KAPA Records in ga koncertno predstavila na različnih odrih: premierno v ljubljanski Gala Hali, na festivalu Exit v Srbiji in potem na koncertih na različnih klubskih in festivalskih prizoriščih v Sloveniji.
25. marca letos sta v sodelovanju z avstrijsko založbo Well Gedacht izdala album Pass The Bless. Album z desetimi skladbami je sodelovanje Darle Smoking z izbranimi varovanci avstrijske založbe, raperji in producenti z Bližnjega vzhoda.
Darla Smoking bo koncertirala v nedeljo, 7. julija, v zadnjem večeru letošnjega jubilejnega dvajsetega mednarodnega glasbenega festivala Kreativni tabor Sajeta – Art & Music Festival na Sotočju v Tolminu.
Konec julija (27. 7.)  pa bo Darla Smoking gostovala na festivalu L*ABORE v Hirschfeldu v Nemčiji.

Koncertni Interval: izbor koncertnih in festivalskih dogodkov za prvi teden julija in še kakšen poletni festivalski namig …