Interval

Interval – 32: Jazz, Premierni, Koncertni, Kreativni

60. Jazz festival Ljubljana ... Ecliptic s skladbo s prvenca The Path Of 01 ... izbor koncertov ... Aleksander Arsov aka Unhappy z albumom Contribution To The Common Madness

Unhappy_Miran Kambič _jpg
Unhappy
foto: Miran Kambič

Interval Jazza: jubilejni 60-i Jazz festival Ljubljana
Na letošnjem Jazz festivalu Ljubljana se bo od ponedeljka, 17. junija, do sobote, 22. junija, na šestih prizoriščih v prestolnici zvrstilo več kot 30 koncertov številnih tujih glasbenikov (med njimi je osrednji gost John Zorn) ter slovenskih glasbenikov različnih generacij – tako ustvarjalcev, ki delujejo doma, kot tistih, ki so odmevni na mednarodni sceni. Posebna pozornost v programu je namenjena ekskluzivnim projektom in premieram.

Premierni Interval: skladba Time To Leave The Party s prihajajočega prvenca The Path of 01 slovenske skupine Ecliptic
V skupini Ecliptic delujejo in ustvarjajo priznani in izkušeni glasbeniki, dejavni na jazz, rock in hiphop sceni: Jani Moder: kitara, efekti, Jani Hace: bas, efekti, Murat: beatbox, vokal, Igor Matković: trobenta, elektronika, Žiga Kožar: bobni, tolkala. Zasedba glasbenikov se je združila v konstelaciji, ki se spogleduje z drum and bassom, ambientalnim elektronskim raziskovanjem in iskanjem svežih glasbenih izkušenj. Glasba kot živa in spreminjajoča se ustvarjalnost brez predsodkov, kjer ima vsak član enakovredno besedo v glasbenem dialogu.
Prvenec The Path of 01 bo skupina Ecliptic izdala pri založbi Modigo. Koncertna premiera bo na dan izida – v soboto, 22. junija, v Križankah. Tam si bo skupina Ecliptic v sklepnem večeru 60. Jazz festivala Ljubljana oder delila z gremijevci Snarky Puppy.

Koncertni Interval: izbor dogodkov od nedelje do nedelje

Kreativni Interval: Aleksander Arsov, glasbenik in producent elektronske glasbe, z novim projektom Unhappy in albumom Contribution To The Common Madness
Aleksander Arsov je doslej je izdal 4 samostojne albume in 4 albume v sodelovanju z domačimi in tujimi glasbeniki, sodeloval je na 8-ih mednarodnih kompilacijah, ustvaril glasbo za umetniške performanse, likovne ambientalne postavitve, za kratke filme, za en slovenski in en ameriški dokumentarrni film. Piše glasbo za reklame. Je tudi soustanovitelj digitalnega strokovnega glasbenega časopisa Soundbytes, posvečenega programski opremi, namenjeni glasbi.
Z imenom Unhappy je pred kratkim izdal album z naslovom Contribution To The Common Madness. Unhappy se je pojavil kot alter ego v nekem ne tako svetlem obdobju njegovega življenja, album pa je nastal kot posledica različnih vplivov in stvari, ki so se zgodile v tem letu. Konceptualno zasnovan album Contribution To the Common Madness sooblikuje 11 skladb. Dostopen je na spletu in kot cd.