Ime meseca

Ime junija je Aleš Štrancar

Za ime meseca ste izbrali direktorja podjetja BIA Separations, kjer so razvili tehnologijo čiščenja zdravilnih učinkovin

Ales Strancar, soustanovitelj in direktor podjetja BIA Separations_foto Tamara Vidmar (1)
Aleš Štancar
foto: Tamara Vidmar

Ime meseca je postal Aleš Štrancar, direktor podjetja BIA Separations, kjer so razvili tehnologijo čiščenja zdravilnih učinkovin in s tem bistveno pripomogli pri odobritvi učinkovite genske terapije za zdravljenje dojenčkov s spinalno mišično atrofijo.

Podjetje je vodilno v razvoju monolitne tehnologije in je edini proizvajalec monolitnih kromatografskih kolon za proizvodnjo, čiščenje in analizo večjih bioloških molekul, kot so virusi, plazmidna DNK, eksosomi, protitelesa, bakteriofagi, večji proteini itd.

KANDIDATI SO ŠE BILI:

Primož Roglič, naš najboljši kolesar, ki je na tritedenski kolesarski dirki po Italiji v skupnem seštevku osvojil končno tretje mesto in postal prvi Slovenec, ki je osvojil stopničke prestižnega Gira.

Jurček Nowakk, vodja odbora Planinstvo za invalide pri Planinski zvezi Slovenije. Za projekt vključevanja oseb s posebnimi potrebami v športno in razvedrilno dejavnost so prejeli priznanje Naj prostovoljski projekt.

Andrej Šubic, režiser uprizoritve Visoške kronike, ki so jo pod pokroviteljstvom kulturnega društva Ivana Tavčarja s Poljan pripravili ob stoletnici izida tega zgodovinskega romana.

Za poslano SMS sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.