Združenje Manager ob 30. obletnici poudarja spreminjajočo se vlogo menedžmenta, potrebne kompetence in doseganje dobrih rezultatov na pravi način. Z Boštjanom Gorjupom, direktorjem podjetja BSH - Hišni aparati, smo govorili tudi o veščinah in poklicih prihodnosti, soočanju z demografsko sliko ter kadrovskih in plačnih izzivih slovenskega gospodarstva.

Združenje Manager ob 30. obletnici poudarja spreminjajočo se vlogo menedžmenta in doseganje dobrih rezultatov na pravi način

Boštjan Gorjup, direktor podjetja BSH – Hišni aparati, letošnji nagrajenec Združenja Manager.

“V glavi imam še vedno misel sorodnika, ki se ukvarja s kmetijstvom, in mi je rekel, da z nič ne moreš nikoli veliko kupiti, ne da bi to imelo posledice. To je verjetno občutek zdrave kmečke pameti, ki ti ostaja.”

V zadnjih letih v Združenju Manager veliko pozornosti namenjajo etičnosti. “Izkušnja izpred desetih let nas je močno povezala, zdaj dosledneje delimo svoje izkušnje in dobre prakse.” Kaj pa so najpomembnejše vrednote dobrega menedžerja?

“Brez rezultatov seveda ni obstoja. Nujna kompetenca menedžerja pa mora vsekakor biti tudi zavedanje pomembnosti človeškega kapitala.”

 

 

Nataša Zanuttini