Osrednja tema bo končana nogometna sezona s poudarkom na slovenski reprezentanci. Slovenija je namreč odigrala pomembni kvalifikacijski tekmi z Avstrijo in Latvijo, končane so že tekme v drugih skupinah in tudi v ligi narodov. Obenem pa se 14. junija začne Južnoameriško nogometno prvenstvo. Tokratna oddaja bo posneta na radijskem dvorišču s posebnim gostom Markom Radmilovičem.

Na radijskem dvorišču je bil tokrat govor o reprezentančnem nogometu

Ob 47-letnici Vala 202 je v tretjem od petih pogovornih večerov na dvorišču Radia Slovenija na svoj račun prišlo športno uredništvo drugega programa. Voditelj Luka Petrič je s sodelavci Aljažem Golčerjem, Jožetom Pepevnikom, Markom Cirmanom in Boštjanom Janežičem gostil Marka Radmiloviča.

Osrednja tema pogovora je bila končana nogometna sezona s poudarkom na slovenski reprezentanci, ki je pred nekaj dnevi končala tekmi drugega cikla kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020. O porazu v Celovcu proti Avstriji so sodelujoči v pogovoru poudarili težave reprezentance na sredini igrišča, kjer je Bijol zamenjal Krhina, in v napadu, kjer Slovenija nima nogometaša, ki bi do zdaj prepričal. Ob zmagi nad Latvijo pa je Jože Pepevnik slovensko reprezentanco pohvalil za pozitiven pristop, ki ga je pokazala proti očitno slabši ekipi.

Pri pogovoru o nadaljevanju kvalifikacij so bila mnenja deljena ob vprašanju o možnostih Slovenije za osvojitev drugega mesta v skupini. Pohvale za svoji predstavi pa sta bila deležna novinec v državnem dresu Denis Popović, ki ga je Luka Petrič primerjal z Aleksandrom Radosavljevićem, in Domen Črnigoj, ki je proti Latviji dosegel prva dva zadetka za Slovenijo v svoji karieri. Zanj je Boštjan Janežič dodal, da ni sebičen in bi bil v prihodnosti lahko celo vodja reprezentance.

V oddaji lahko slišite tudi mnenja novinarjev in gosta o preostalih kvalifikacijskih skupinah, finalu prve izvedbe lige narodov in njihova mnenja pred začetkom Cope Americe oziroma južnoameriškega prvenstva, niso pa pozabili niti na žensko svetovno prvenstvo. Slišali boste, zakaj je krtača za pomivanje posode priljubljena na Islandiji in osovražena v Turčiji, zakaj Jan Oblak najverjetneje ne bo prestopil k Manchester Unitedu in zakaj bo na Copi Americi spet igral Messi, čeprav se je že nekajkrat poslovil od argentinske reprezentance. Beseda je tekla tudi o parfumih, zanimivih priimkih nekaterih nogometašev in o Teletekstu. Gostje oddaje so priznali, da ga že nekaj časa niso prebirali, spomnili pa so se, da je na strani 511 prva liga, na 527 pa angleška.

Aljaž Golčer, Luka Petrič