V jutranji športni zgodbi morda že predstavimo novega državnega prvaka v košarki. Primorska na tretji tekmi finala gosti Olimpijo, v primeru zmage pa bo pokal za najboljšo košarkarsko ekipo prvič romal na Primorsko.

Primorska je zasenčila in razgalila Olimpijo in Krko. Upamo, da tudi vzdramila

Domača košarkarska sezona se je končala tako kot se je začela septembra v superpokalu: z zmagoslavjem Primorske. Olimpija in Krka sta bili ves čas v senci Koprčanov.

Koper je dobil nove prvake: po odbojkaricah, nogometaših in rokometaših zdaj še košarkarji. Vsem pa je uspelo slovenski primat prinesti na Obalo natanko enkrat. Ali košarkarji lahko postanejo več kot muha enodnevnica? Letos so bili superiorni, osvojili neverjetne 4 naslove, v dveh sezonah so v sedmih tekmovanjih dvignili 5 pokalov.

Primorska je zasenčila in razgalila Olimpijo in Krko. Upamo, da tudi vzdramila. Koprčani so dobro popoprali uspavano slovensko košarkarsko sceno. Ambiciozna Primorska se tu ne želi ustaviti, ohranja in še krepi moštvo za prihodnjo sezono. Domet Obale pa je manjši kot ga ima finančno okrevajoči paradni konj slovenske košarke Olimpija. Ta ima v Ljubljani ob sebi večji gospodarski potencial ter dvorano, ki ob polnih sedežih prinese prek 100.000 evrov prihodka.

Ob vrženi rokavici Koprčanov so oči uprte v Olimpijo: izguba naslova je odstrla kuliso Potemkinove vasi v Stožicah, finančno se je postavila na noge, ob športno-strokovnih kiksih je garancija za bodoče pametnejše odločitve trener Jure Zdovc. Olimpija ima visoke dolgoročne cilje – in upamo na pospešek slovenski klubski košarki. V prestopnem roku se bodo klubi udarili za redke kakovostne Slovence na trgu. Obeta se nekaj zvenečih povratnikov.

Franci Pavšer