202 šport

Rožnati Roglič: Najsrečnejši bo tisti, ki jo bo nosil v Veroni

Sanjski uvod Rogliča za drugo zmago na dirki po Italiji in prvi skok v rožnato majico

IMG_9947
Primož Roglič je 11. 5. 2019 kot prvi Slovenec oblekel rožnato majico vodilnega na Giru
foto: Val202

Primož Roglič je z izjemno predstavo na uvodni etapi 102. dirke po Italiji kot prvi Slovenec oblekel rožnato majico vodilnega. Pred njim je bil nekaj kilometrov v rdečem le Jani Brajkovič pred leti na Vuelti.

Na vrhu vzpona nad Bologno je Roglič danes čakal tri ure, da so v cilj prišli vsi tekmeci. Kot zadnji je bil od večjih konkurentov na cilju Simon Yates, ki pa je zaostal za 19 sekund. To je bilo dovolj za drugo mesto. Rožnata majica je tako prvič na ramenih katerega koli Slovenca. Svetovni prvak Tom Dumoulin je zaostal za 28 sekund na četrtem mestu, Vincenzo Nibali je zaostal za pet sekund manj na tretjem mestu.

Primož Roglič po tem, ko je oblekel rožnato majico: ”Ene izmed največjih kolesarskih sanj so se mi uresničile. Tega sem si res želel. Pred tremi leti sem rožnato majico izgubil za malo. Lepo je biti danes najboljši.”

”Gotovo bo najsrečnejši tisti, ki bo to majico nosil ob koncu dirke v Veroni. Vedno se starta s prvim dnem, gotovo so si jo vsi želeli že danes. Izjemno sem vesel, da mi je to uspelo, in res izjemno uživam v vseh teh trenutkih.”

Takoj po prihodu v cilj se je z Zasavcem pogovarjal Igor Tominec.

Naš kolesarski šampion ničesar ne prepušča naključju, pred prvim kronometrom si je podrobno pogledal traso, ki jo je kot edini prevozil v manj kot 13 minutah.

Primož Roglič o navijačih: ”Komaj sem čakal, da občutim te navijače, to atmosfero vseh teh ljudi. V veliko čast sem si štel, da je tu ogromno mojih prijateljev, družina, Lora.”

Veliko časa za uživanje ni, nov dan prinaša novo preizkušnjo. Roglič je bil danes najboljši na ravnini in na vzponu, držimo pesti, da bo na vrhu tudi čez tri tedne v Veroni!