Dare Rupar in Igor Tominec sta bila v družbi Primoža Rogliča po prvi zmagi na Giru 2019 na uvodnem kronometru, ko je oblekel, kot prvi Slovenec, tudi roza majico vodilnega na dirki.

Sanjski uvod Rogliča za drugo zmago na dirki po Italiji in prvi skok v rožnato majico

Primož Roglič je z izjemno predstavo na uvodni etapi 102. dirke po Italiji kot prvi Slovenec oblekel rožnato majico vodilnega. Pred njim je bil nekaj kilometrov v rdečem le Jani Brajkovič pred leti na Vuelti.

Na vrhu vzpona nad Bologno je Roglič danes čakal tri ure, da so v cilj prišli vsi tekmeci. Kot zadnji je bil od večjih konkurentov na cilju Simon Yates, ki pa je zaostal za 19 sekund. To je bilo dovolj za drugo mesto. Rožnata majica je tako prvič na ramenih katerega koli Slovenca. Svetovni prvak Tom Dumoulin je zaostal za 28 sekund na četrtem mestu, Vincenzo Nibali je zaostal za pet sekund manj na tretjem mestu.

Primož Roglič po tem, ko je oblekel rožnato majico: ”Ene izmed največjih kolesarskih sanj so se mi uresničile. Tega sem si res želel. Pred tremi leti sem rožnato majico izgubil za malo. Lepo je biti danes najboljši.”

”Gotovo bo najsrečnejši tisti, ki bo to majico nosil ob koncu dirke v Veroni. Vedno se starta s prvim dnem, gotovo so si jo vsi želeli že danes. Izjemno sem vesel, da mi je to uspelo, in res izjemno uživam v vseh teh trenutkih.”

Takoj po prihodu v cilj se je z Zasavcem pogovarjal Igor Tominec.

Prvi odziv, še pred koncem izjemnega kronometra za uvod @giroditalia@rogla v pogovoru z @IgorTominec: “Naredil sem, kar je bilo v mojih močeh.” pic.twitter.com/exNmgpL0Dz

— Val 202 (@Val202) May 11, 2019

Naš kolesarski šampion ničesar ne prepušča naključju, pred prvim kronometrom si je podrobno pogledal traso, ki jo je kot edini prevozil v manj kot 13 minutah.

Primož Roglič o navijačih: ”Komaj sem čakal, da občutim te navijače, to atmosfero vseh teh ljudi. V veliko čast sem si štel, da je tu ogromno mojih prijateljev, družina, Lora.”

Veliko časa za uživanje ni, nov dan prinaša novo preizkušnjo. Roglič je bil danes najboljši na ravnini in na vzponu, držimo pesti, da bo na vrhu tudi čez tri tedne v Veroni!

Rožnata mu super pristoji @rogla #giroditalia2019 pic.twitter.com/5HJuYD4wUi

— Igor Tominec (@IgorTominec) May 11, 2019

Dare Rupar, Igor Tominec, Val 202