Šport 202

Roglič se je pogovoril z ekipo, odločil bo zadnji teden

Zasavec pred zadnjim tednom ne razmišlja o tekmecih, skuša se osredotočiti le nase

PrimozRoglic
Primož Roglič
foto: Val202

Zelo, zelo pester konec tedna, včeraj težave s kolesom in padec. Je to za vami, ste to že poskušali pozabiti in greste v zadnji teden?

Ja, sigurno. Včeraj je bilo kar nekaj težav, a konec koncev sem bil zelo srečen z vsem, kako se je vse izteklo. To je bilo včeraj, danes uživam v prostem dnevu in nekako optimistično lahko stopamo v zadnji teden.

Doma v Sloveniji je obilo jeze na tiste, ki vas vodijo, ki skrbijo za vas. Saj veste, kako je, ljudje doma si želijo velikega uspeha, morda še bolj kot vi. Kako ste vse skupaj rešili v ekipi, je bilo sploh treba reševati?

Res je, vedno se dogajajo neke napake in zapleti. Tudi mi smo kot ekipa včeraj naredili kar nekaj napak. A nekako smo se vsi skupaj usedli, pogovorili in gremo naprej. Nekaj smo se iz tega sigurno naučili in zdaj lahko samo štartamo dalje.

Kolo Primoža Rogliča

foto: Val202

V kolesarstvu preprosto ne gre, če nisi ekipa, in točno veste, da je treba še šestkrat sesti na kolo, potrebna pa je ekipa, torej od športnega direktorja do vseh, ki vozijo z vami. Zadnje tri dni razmišljam, da ste več izgubili v petek in soboto v primerjavi s Carapazom oz. z ekipo španskega Movistarja kot pa včeraj. Kako sami gledate na to taktiko, ki ste jo ubrali predvsem v petek in soboto?

Na vse to gledam kot OK. Sigurno sem dal vse od sebe. Žal je bil Carapaz v teh dneh res toliko boljši. Toliko boljši je bil tudi od vseh ostalih. Dirke še ni konec, tretji teden komaj prihaja in s to mislijo grem naprej. Zdaj sem že dirkal na nekaj grand tourih, tako kot vedno se bo odločalo v zadnjem tednu. S tem v glavi štartam naprej.

Se vam vseeno hujši nasprotnik še vedno zdi Nibali, tekmujete v njegovi deželi, ali vendarle zelo, zelo močna ekipa Movistarja?

Bomo videli, s tem se ravno veliko ne obremenjujem, res se poskušam osredotočati nase in narediti najboljše, kar zmorem. Gotovo ima Vincenzo izkušnje, ogromno znanja in dobrih rezultatov z grand tourov. Dirka doma, tako da bo gotovo zelo, zelo nevaren do konca.

Prvič boste vozili na Mortirolo. Vsi pravijo, da je to prednost na strani Nibalija. Vi in Carapaz boste šli prvič na ta vzpon. Kako gledate na to etapo, ki vas čaka?

Res je, to bom vozil prvič, pogledal pa sem že klanec pred tem, ki je res težak. A za vse je enako strmo in prav vsi bomo nekako morali priti čez.