Katja Pegan, gledališka režiserka, direktorica in umetniški vodja Gledališča Koper, tantadrujeva nagrajenka za življenjsko delo.

Katja Pegan, ki je bila pred desetletjem tudi pobudnica te nagrade, jo je prejela za zasluge za ustanovitev Gledališča Koper, za vnovično profesionalizacijo gledališča na Obali, za režisersko delo in za pedagoško delo z mladimi gledališčniki.
Nagrado Tantadruj za posebne dosežke gledališke umetnosti, skupaj podeljujejo tri primorska gledališča: Gledališče Koper, Slovensko stalno gledališče iz Trsta in SNG Nova Gorica.

"Že vrsto let vodim gledališki trening z mladimi, ki bi radi nadaljevali študij gledališke režije ali igre na akademiji, prav letos bo s svojo diplomsko predstavo na našem festivalu gostoval moj nekdanji učenec, ki končuje študij režije na eni najbolj uglednih londonskih šol. V Koper prihaja s svojo dekanjo, ki želi spoznati kraj, kjer se je njen študent zaljubil v gledališče."

Katja Pegan je gledališka režiserka, direktorica in umetniška vodja Gledališča Koper

Katja Pegan je letošnja tantadrujeva nagrajenka za življenjsko delo, priznanje, ki ga skupaj podeljujejo tri primorska gledališča (Gledališče Koper, Slovensko stalno gledališče iz Trsta in SNG Nova Gorica) posameznikom, ki so tako ali drugače zaznamovali razvoj gledališke umetnosti na tem območju.

Koprski teater je generator kulturnega življenja v Kopru. – Katja Pegan

 

Nina Zagoričnik