Aktualno

Pogovorni večeri na radijskem dvorišču

Val 202 praznuje – skupaj s poslušalci!

V tednu pred našim rojstnim dnevom se pridružite pogovornim večerom na radijskem dvorišču. Privlačne teme, izjemni gostje, znani voditelji in vi. Kajti praznovanja so najlepša s prijatelji. Vsak večer od 10. do 14. junija ob 20.00. Pogovore bomo snemali in oddaje predvajali tudi v etru.

Brezplačne vstopnice so na voljo na spodnjih povezavah!

PONEDELJEK, 10. junij ob 20.00
Frekvenca X: 50 let po velikem koraku za človeštvo
Siva, pusta, kraterjev polna, a vseeno navdihujoča – Luna. 50 let bo, odkar je Neil Armstrong kot prvi človek pustil svojo sled na našem edinem naravnem satelitu in na Zemljo sporočil tisto zgodovinsko: “To je majhen korak za človeka, a velik za človeštvo.” Pristanek na Luni je pomenil neverjeten napredek, naznanil je, da lahko človek s tehnologijo osvaja tudi prostrano vesolje, in odstrl novo raven tekmovanja med svetovnimi velesilami. Kakšen pečat je v družbi, politiki in znanosti pustil pristanek na Luni 20. julija 1969 in kako danes, petdeset let po tem zgodovinskem dogodku, Luna še preseneča, združuje, ločuje? S sogovorniki: astrofizikom dr. Tomažem Zwittrom, biokibernetikom dr. Igorjem Mekjavićem, astronavtom slovenskih korenin Ronaldom Šego in astronomom Andrejem Guštinom bosta zasanjano ponočnjakinjo bosta skozi mikrofon in teleskop lovila Maja Stepančič in Jan Grilc.

Brezplačne vstopnice za oddajo Frekvenca X najdete tu.

TOREK, 11. junij ob 20.00
Odbita do bita: Trije odbiti novinarji, tri odbite teme!
Odbita do bita nenehno opozarja na težave družabnih omrežij, sporočilo zadnjih let je jasno: zapustimo korporacije, ki prodajajo naše podatke, širijo nepreverjene informacije in vdirajo v zasebnost. Kaj pa potem? Kam naj gremo? Lahko poiščemo preprosto, privlačno in hkrati varno alternativo? Trgovinska vojna med Združenimi državami in Kitajsko je postavila v ospredje tudi usodo naših digitalnih življenj, ki so močno povezana s tujimi podjetji. Lahko tehnološki sektor živi brez Amerike in Kitajske in kakšno vlogo ima Evropa? Maruša Kerec, Anže Tomić in Lenart J. Kučić bodo v živo razpravljali tudi o aktualni temi, ki jo boste predlagali poslušalci.

Brezplačne vstopnice za oddajo Odbita do bita najdete tu.

SREDA, 12. junij ob 20.00
Žoga je okrogla: Nogomet za vse čase
Osrednja tema športnega pogovornega večera bo končana nogometna sezona s poudarkom na slovenski reprezentanci. Slovenija namreč junija igra pomembni kvalifikacijski tekmi z Avstrijo in Latvijo, končane bodo že tekme v drugih skupinah, končala pa se bo tudi liga narodov. Obenem pa se 14. junija začne Copa America. Na nogometnem dvorišču vas pričakujejo Luka Petrič, reporterski kolegi in Marko Radmilovič.

Brezplačne vstopnice za oddajo Žoga je okrogla najdete tu.

ČETRTEK, 13. junij ob 20.00
Gost: Leon Magdalenc, v resnici optimist, poln energije
Leon Magdalenc pravi, da nima časa za pisanje knjig, a jo je ob šestdesetem rojstnem dnevu vseeno izdal. Je avtor več kot tisoč člankov o medijih, trener komunikacijskih veščin, novinar, voditelj. Sam se opiše kot optimist, poln energije, drugačen, »prodajam, podajam in navdušujem ljudi«. Gost Nataše Zanuttini bo navdušil tudi vas.

Brezplačne vstopnice za Gosta Leona Magdalenca najdete tu.

PETEK, 14. junij ob 20.00
Toplovod: 30-letniki ob 30-letnici
Leta 1989 so se zbirali v podporo četverici in za človekove pravice. Tone Pavček je devetinosemdesetega na Kongresnem trgu prebral Majniško deklaracijo. Istega leta so bile razpisane večstrankarske skupščinske volitve. Janez Drnovšek je bil izvoljen za člana predsedstva SFRJ. In, navsezadnje, pred tridesetimi leti je padel berlinski zid. Leto je napovedovalo prihodnost, polno osebnih svoboščin, države blaginje in sveta brez zidov. Kje smo 30 let pozneje? Kako smo se tu znašli in kako naprej? Odgovore bo po tridesetih letih z artikuliranimi tridesetletniki iskal Miha Šalehar. Gostje večera bodo Nika Kovač, Jurij Drevenšek in Filip Dobranič.

RAZPRODANO