Primož Roglič je na drugem kronometru prepričljivo zmagal in se vodilnemu Italijanu Contiju približal na manj kot dve minuti zaostanka v boju za roza majico.

Na drugem kronometru Gira 2019 odličen tudi Jan Polanc na 11. mestu

Rdeča nit Nedeljskega športnega popoldneva je bila kolesarska dirka po Italiji. Konkurenco si je tudi na drugem kronometru letošnjega Gira pokoril izjemni Primož Roglič, ki je postal prvi kolesar, ki je dobil dva kronometra na dirki po Italiji v istem letu. Na slabih 35 kilometrih s ciljnim vzponom v San Marinu je najhujše tekmece za končno zmago premagal za minuto ali več, sam pa se je povzpel na skupno 2. mesto pred jutrišnjim dnevom premora.

Po treh dneh znova k novinarjem. Za tretjo dnevno zmago na Giru. Vse v kronometrih. @Val202 @kolesarskazveza pic.twitter.com/5i9PKJDako

— Dare Rupar (@DareRupar) May 19, 2019

Primož Roglič o današnjem kronometru: “Traso sem poznal, enkrat sem jo peljal. Zjutraj smo opravili ogled proge in potem se podali na njo – ‘ful gas’. Vse je šlo tako, kot sem si zamislil. To etapo sem si ogledal že novembra, ko sem spoznaval traso Gira. Čez prvi del, po ovinkih, sem skušal iti brez tveganja, razliko sem želel delati na težkih delih proge.”

Danes se je Rogliču izšlo vse po načrtih. Sem spada tudi dejstvo, da ni znova oblekel rožnate majice, ki prinaša ogromno obveznosti po etapi.

Roglič o rožnati majici: “Cilj je imeti rožnato majico v Veroni. Ne branim se, da je nimam že zdaj. Forma je za zdaj dobra.”

Odličen je bil danes tudi Jan Polanc na 11. mestu.

V cilju je tudi Jan Polanc. Zelo zadovoljen. @Val202 @kolesarskazveza pic.twitter.com/je9jHBHuaw

— Dare Rupar (@DareRupar) May 19, 2019

Jutri je na Giru prvi prosti dan, sledita še dve lažji etapi, nato pa se bodo počasi začeli gorski obračuni med najboljšimi. Strokovnjaki pravijo, da le še med Rogličem, Nibalijem in Yatesom.

Dare Rupar, Val 202