V Novi Gorici bo festival Mesto knjige, največji literarni dogodek na Primorskem, v osmih dneh gostil pisatelje in pisateljice z različnih koncev sveta, večeri bodo namenjeni koncertom, popoldnevi različnim performansom, predavanjem in okroglim mizam.
Letošnja osma izvedba etno in jazz festivala Glasbe sveta, ki ima svoje osrednje domovanje na gradu Kromberk v Novi Gorici, kjer je doslej s programom bogatil utrip meseca avgusta, se letos začenja že 2. junija. Festival bo koncertno prisoten tudi v Italiji, v Gledališču Verdi in Avditoriju v Gorici.

Festivala na Goriškem

V Novi Gorici se bo začel festival Mesto knjige. Največji literarni dogodek na Primorskem bo v osmih dneh gostil pisatelje in pisateljice z različnih koncev sveta, večeri bodo namenjeni koncertom, popoldnevi različnim performansom, predavanjem in okroglim mizam.

Letošnja osma izvedba etno in jazz festivala Glasbe sveta, ki ima svoje osrednje domovanje na gradu Kromberk v Novi Gorici, kjer je doslej s programom bogatil utrip meseca avgusta, se letos začenja že 2. junija in bo koncertno prisoten tudi v Italiji, v Gledališču Verdi in Avditoriju v Gorici.

Val 202