Kulturnice

Gnus, besede in reči, Faust, Vizije

Premieri in festival

gnus57m_Foto_ Barbara Čeferin
Gnus, besede in reči – Anton Podbevšek Teater
foto: Barbara Čeferin

Gnus besede in reči je naslov 65. premiere v Anton Podbevšek Teatru v Novem mestu. Uprizoritev, ki jo je režiral Matjaž Berger, temelji na spoju dveh literarnih del romana Jeana-Paula Sartra Gnus ter Besede in reči francoskega filozofa Michela Foucaulta. Predstava je nastala v koprodukciji Anton Podbevšek Teatra in Studia humanitatis ter v sodelovanju s Cankarjevim domom Ljubljana.

Faust - Opera in Balet SNG Maribor

foto: Tiberiu Marta

Operna sezona se bo v SNG Maribor končala s premiero mojstrovine Faust.  Nova postavitev opere Charlesa Gounoda po motivih tragedije Johanna Wolfganga Goetheja z zgodbo o zapravljenem življenju in podpisu pogodbe s hudičem je nastala v režiji Piera Francesca Maestrinija. Dirigent: Gianluca Martinenghi.

 

 

Nova Gorica bo od petka do nedelje v znamenju mladinske kulture. 11-ič zapovrstjo se bo odvijal festival Vizije, ki ga organizira Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti in sodi v okvir Tedna ljubiteljske kulture. Z gledališko, fotografsko in glasbeno produkcijo se bo predstavilo 150 mladih iz vse Slovenije.