Interval

Interval – 30: Premierni, Koncertni & Rock

The Rusks s premiero pesmi Fantomsko mesto ... koncerti ... Ambra s prvencem COR

Ambra _ Igor Nardin 000003
Ambra
foto: Igor Nardin

foto: The Rusks

Premierni Interval: pesem Fantomsko mesto s prihajajočega drugega albuma Bad Information skupine The Rusks
Začetki banda The Rusks/Prepečenci segajo v poletje 2013. Od takrat je band igral na različnih koncertnih prizoriščih po Sloveniji, spremenil zasedbo, izdal prvenec, pripravljal avtorske pesmi in snemal nov album … in na koncertih igral tako pesmi s prvenca kot s prihajajočega albuma.
Lani so The Rusks v Kranju zmagali na festivalu novih bendov Sveženj 2018, si pozneje delili oder z Moving Brothers in Edom Majko ter koncertirali na festivalu Gora Rocka.
Na prvencu avtorskih pesmi ”Dnevnik”, ki je izšel leta 2014, je bolj prisoten akustični vpliv kitare s primesmi bluesa, rocka in kantavtorske šole.
Novi, drugi album ”Bad information” prežema bolj trši zvok blues-rocka, punka, grungea, hard rocka … in je avtorski hibrid rocka od 60-ih in do tega milenija; v glasbo občasno vpletejo tudi elemente jazza in funka.
Trenutno band deluje kot trio: Simon Urbas – vokal in kitara, Kristjian Buzeti – bobni in Marko Petrič – bas.
Drugi album ”Bad information” bo skupina The Rusks v tem mesecu izdala v dveh različicah: kot CD in v digitalni verziji. Ta bo na spletni strani The Rusks in različnih digitalnih portalih uradno izšla 3. junija.

Koncertni Interval: izbor dogodkov od nedelje do nedelje.

Interval Rocka: ljubljanska skupina Ambra s prvencem COR
Megleno ljubljansko podzemlje je izpljunilo trdo, glasno in vnetljivo snov z imenom Ambra. Zasedba je skupni imenovalec našla v glasbenem izrazu, ki išče navdih v alternativnih glasbenih žanrih tršega konca spektra, ob tem pa ne zanemarja svoje progresivne zapuščine, ki jo po premišljenih odmerkih priliva na ogenj.

COR - naslovnica albuma

foto: Ana Baraga in Ambra

Skupina Ambra je svojo glasbeno pot začela leta 2015 kot trio, leta 2016 je izdala instrumentalni EP, poleg klubskih koncertov pa je med drugim nastopila na Trnfestu, na festivalu Lent in na Afterpartyju Radia Študent.
Triu v zasedbi: Andrej Blatnik in Žiga Kroflič – kitara, Robi Rep – bobni sta se pridružila pevec Jani Premužič in basist Anže Vavpetič. Lani so s tonskim mojstrom Tinetom Janžkom v BearTracks Recording studiu pri Kočevju posneli 10 avtorskih skladb za prvenec. Album COR so izdali 5. maja v dveh različicah: kot CD in v digitalni verziji.