Interval

Interval – 29: Premierni, Koncertni, Kreativni

Torul s premiero dveh pesmi s prihajajočega albuma Hikikomori ... koncerti ... Shekuza s prvencem De Sica

40
foto: Torul

Premierni Interval: ekskluzivno skladbi In Our World in Hikikomori s šestega albuma Hikikomori, ki ga bo naša mednarodno uspešna indie/synthpop/electro skupina Torul izdala pri nemški založbi Infacted recordings. Pred uradnim izidom ga bo v sredo, 29. maja, premierno predstavila v Kinu Šiška v Ljubljani.
Torul redno koncertira po Evropi. V zadnjih petih letih je nastopil na različnih klubskih prizoriščih in festivalskih odrih: v Veliki Britanij, Nemčiji, na Švedskem, Poljskem, v Švici, Franciji, Srbiji, na Hrvaškem, v Avstriji, Rusiji in Sloveniji.
Skupino je ustanovil avtor, producent in klaviaturist Borut Bernik – Torulsson. Skupaj z njim Torul sestavljata kitarist in klaviaturist Borut Dolenec in pevec Maj Valerij.
Tudi novi studijski album je nastal v domačih studiih pod Torulssonovo idejno in producentsko taktirko. Hikikomori je nadaljnje raziskovanje glasbe, v kateri se kažejo številni žanri, ki jih Torulsson brez zadržkov vključuje.
Prihajajoči šesti album so najprej napovedali trije singli. V petek, 24. maja, pa je Torul izdal še dvojni single The Sooner The Better in Spanje.

Koncertni Interval: redni tedenski izbor dogodkov

Kreativni Interval: Shekuza z debitantskim albumom De Sica.
Shekuza je Miha Šajina, producent, oblikovalec zvoka in DJ iz Ljubljane. Kot klaviaturist in avtor glasbe je član kolektiva Moveknowledgement in vodja elektronskega tria Ewok. Z Moveknowledgement je posnel 5 albumov, z Ewok prvenec. Končno oblikovanje zvočne podobe albumov za oba benda ga je vodilo v produciranje in oblikovanje zvoka tudi za druge alternativne skupine, kot so Dubzilla, Kill Kenny in Unknown.

Kot Shekuza pa že dobro desetletje didžeja in raziskuje elektronsko glasbo.

Debitantski album z naslovom De Sica, ki je 8. maja izšel pri slovenski spletni založbi Kamizdat, predstavlja Shekuzino sveže raziskovanje kompozicije nekonvencionalne elektronike, izključno s pomočjo modularnih sistemov zvočne sinteze in sekvenciranja.

 

 

 

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družabna omrežja (Twitter, Facebook, Instagram, YouTube...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikom.

S pritiskom na "v redu" se strinjate z uporabo piškotkov! Več o piškotkih

 

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družabna omrežja (Twitter, Facebook, Instagram, YouTube...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikom.

S pritiskom na "v redu" se strinjate z uporabo piškotkov! Več o piškotkih