Gostje nogometne pogovorne oddaje Vala 202 so se tokrat posvetili borbi za evropska mesta v domačem prvenstvu in finalu slovenskega pokala. Tudi o Cristianu Ronaldu, ki je dosegel svoj 600. zadetek v klubski karieri, in polfinalu lige prvakov so se pogovarjali Marko Kovačevič s časnika Večer ter iz radijske športne redakcije Marko Cirman in Jože Pepevnik. Voditelj je Aljaž Golčer.

Sta v ligi prvakov Ajax in Barcelona favorita v polfinalu? Gostje tokratne oddaje so se pogovarjali tudi o 600. zadetku Cristiana Ronalda v klubski karieri in dogajanju v državnem prvenstvu in pokalu

Marko Kovačevič s časnika Večer ter Marko Cirman, Jože Pepevnik in voditelj Aljaž Golčer iz športne redakcije Radia Slovenija so se spraševali, kako dolgo še lahko na klopi Olimpije zdrži Safet Hadžič.

“Škoda časa in besed, morda bo že v naslednjem našem podkastu imela Olimpija novega trenerja. Resni, odgovorni in veliki klubi ne počnejo tega.”
– Marko Cirman

V domačem prvenstvu bo zelo zanimivo v luči boja za zadnje, četrto mesto, ki še prinaša nastop v Evropi med Muro, Aluminijem in Celjem. Cirman daje največ možnosti v tem troboju zaradi trenutne podobe, lažjih tekmecev od ostalih neposrednih konkurentov do konca sezone in nogometnega okolja Muri, Pepevnik pa je mnenja, da je pred Muro največji izziv, kako obdržati navijaško evforijo. Pri prvem, drugem, tretjem obisku Olimpije se tribune lažje napolnijo, kot pri desetem.

Po koncu slovenskega prvenstva pa bo v ospredju finale domačega pokala. Večni derbi med Olimpijo in Mariborom bo v četrtek, 30. maja v Celju. Gostje so se strinjali, da je finale pokala lahko rešilna bilka za Olimpijo, ki pa ne bo smela lahkomiselno vseh upov položiti v to tekmovaje.

“Mesec dni prej se pripravlajti samo na eno tekmo bi bilo res neumno, je pa res, da je Olimpija s tem, ko je lani osvojila obe domači lovoriki, s tem še bolj motivirala Maribor.”
– Marko Kovačevič

Pred nami je zakljulček sezone tudi v najelitnejšem klubskem nogometnem tekmovanju na svetu. V polfinalu lige prvakov sta para Ajax : Tottenham in Barcelona : Liverpool. Gostje so skoraj soglasno napovedali finale nogometne romantike med Ajaxom in Barcelono.

Aljaž Golčer