Ime tedna

Pomembno je gojiti tople odnose z gosti

Stanka in Marko Pretner sta lastnika Ekološke turistične kmetije pri Plajerju v Trenti, ki je po izboru bralcev spletnega portala The Guardian postala najboljša turistična kmetija v Evropi

alan_doma_splet
foto: Uradna spletna stran

Ime tedna sta Stanka in Marko Pretner z Ekološke turistične kmetije pri Plajerju v Trenti, ki je po izboru bralcev spletnega portala The Guardian pometla s konkurenco in z izjemno ponudbo postala najboljša turistična kmetija v Evropi. Stanka Pretner o tem, zakaj so pristali v časopisu, ki ga bere ves svet:

“Zaradi doline Trente, okolje, ekološka hrana, majhnost, topli odnosi z gosti, ki jih gojimo.”

Stanka Pretner o začetkih njihove ekološke kmetije: “Ko končaš študij, imaš veliko idej. Najprej smo poskusili z mehkimi siri, saj na začetku še nismo imeli kuhinje. Ko so prišli otroci, pa nisem zmogla več in odločili smo se, da ne bomo sirili. Zdaj se posvečamo predvsem kulinariki.”

Rezultati

Loading ... Loading ...

Kandidatki sta bili še:

Barbara Ravnik, direktorica Narodnega muzeja Slovenije in soavtorica razstave »Zakladi slovenske ustvarjalnosti«. Zgodbo izjemnih predmetov od prazgodovine do danes, gosti kitajski Muzej lepih umetnosti Xi’an Qujiang.

Tea Jarc, predsednica sindikata Mladi plus, ki opozarja na osnovne delavske in socialne pravice mladih. Zaradi sistema, ki jih sili v tekmovalnost, jih pri vseh življenjskih segmentih še vedno zaznamuje prekarnost.

Za poslani SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja. Ime tedna postane kandidat z najvišjim seštevkom glasov poslušalcev v eter, s SMS-i in deležem glasov na spletni strani (največ 10).